Gustaf Hammarström om nya filmen: ”Lukas behövde pengarna”

Gustaf Hammarsten om nya filmen: ”Tänkte nu behöver han pengarna”

Filmtopp
11 oktober 2023 kl. 08:55

Berättar för TV4 om återkomsten

Inför premiären av "Tillsammans 99" gästade skådespelaren Gustaf Hammarsten "Nyhetsmorgon" för att diskutera den oväntade comebacken. "Jag tänkte nu behöver han pengarna, Lukas", sade han om regissören Lukas Moodysson.

På fredag får de förväntansfulla fansen äntligen ta del av Tillsammans 99, Lukas Moodyssons uppföljare på sin egen klassiker från 2000. På den stjärnspäckade rollistan ser vi David DencikShanti RoneyCecilia Frode, Olle SarriSten Ljunggren, Anja LundqvistJonas Karlsson och Gustaf Hammarsten. I söndags fick vi se den sistnämnde av dem gästa Nyhetsmorgon för att diskutera återföreningen av gänget och hur det känns att återvända till sin gamla karaktär. 

Gustaf Hammarsten om nya filmen: ”Lukas behövde pengarna”
Foto: SF Studios.

Gustaf Hammarsten om nya filmen: ”Lukas behövde pengarna”

I originalet ser vi en ung Gustaf Hammarsten spela Göran, en karaktär som kom att ge honom det stora genombrottet som skådespelare. Nu, mer än 23 år senare, återvänder han likt många andra skådespelare från den första filmen till sin roll från det älskade kollektivdramat. I ett samtal med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon berättar han att idén om att göra en uppföljare kom oväntat: 

– Ja, definitivt, det kom lite oväntat. Jag tänkte "nu behöver han pengarna", Lukas, säger Gustaf Hammarsten skämtsamt och fortsätter: 

– Nej men jag tänkte, hur ska man göra det här? Men eftersom det gått nästan 25 år sedan vi gjorde den här filmen och det har gått så lång tid [i Tillsammans 99] så finns det en annan dimension. 

– Först tänkte jag, nu har Lukas hamnat i spelskulder igen, då får man ställa upp. 

På frågan om hur det var att gå in i arbetet, svarar Gustaf att det kändes fantastiskt och något som var "otroligt häftigt" efter så lång tid: 

–  I början visste vi inte hur vi skulle våga oss på det här, det kan bara gå fel eftersom den första var så omtyckt. Men sen var det otroligt häftigt. Dels att få komma tillbaka till sin egen roll, men också att träffa alla andra skådespelare och de rollerna... det är så mycket som har hänt i våra liv, både sorgligt och fantastiskt. Det var nästan som ett experiment. 

Gustaf Hammarsten var inte den enda skådespelaren i besättningen som ställde sig tveksam till att göra en uppföljare. Men alla verkar de nu vara väldigt nöjda över att ha gjort det.

Lukas Moodyssons "Tillsammans 99" har premiär fredagen den 13 oktober och kommer gå att se halva priset med Biopasset. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL