Återvänd till Lukas Moodyssons kollektiv i Tillsammans 99-trailern

Återvänd till Lukas Moodyssons kollektiv i Tillsammans 99-trailern

Filmtopp
20 juni 2023 kl. 13:32

Hippie drömmen lever vidare - typ!

Nu släpps trailern till Lukas Moodyssons nya film "Tillsammans 99", en uppföljare till regissörens älskade klassiker.

Tillsammans blev en stor succé bland publik och kritiker i såväl Sverige som resten av världen. Nu kommer en efterlängtad fortsättning och publiken får 24 år senare återförenas med den färgstarka skaran kompisar.

Tillsammans 99 följer kollektivet; Göran, Lena, Lasse, Klasse och de andra, under ett dygn då de återförenas i skratt, tårar, bråk, olösta konflikter, nostalgi. Tillsammans 99 är en film som vill beröra och rycka med biopubliken med sin humor, glädje och även sorg. En komedi och en allvarlig berättelse om tidens gång och om hur det är att leva.

“Vi på SF Studios är väldigt stolta över att på nordiska biografer visa denna hjärtevärmande, roliga och suveränt genomförda film. Återföreningen av Lukas Moodyssons älskvärda rollfigurer kommer att än en gång ge biopubliken en fantastisk upplevelse”, säger Yaba Holst, Head of Nordic Acquisition på SF Studios.

Återvänd till Lukas Moodyssons kollektiv i Tillsammans 99-trailern

1975 var kollektivet "Tillsammans" en storfamilj. 24 år senare, 1999, har det förvandlats till världens minsta. Kvar finns bara Göran, världens snällaste, och Klasse, som väver sina trasmattor. När Klasse i hemlighet bjuder in till Görans födelsedag, återförenas alla för en kväll. Vad har hänt i deras liv sen sist? Har det gått bra eller dåligt för dem? Vem blev känd författare och vem hamnade på mentalsjukhus? Lever drömmarna från sjuttiotalet? Vem minns Peter? Äter Göran fortfarande gröt?

Lukas Moodysson har återförenat den stora underbara ensemblen av skådespelare. I rollerna återser vi Gustaf Hammarsten, Shanti Roney, Anja Lundqvist, Olle Sarri, Jessica Liedberg, Lisa Lindgren, Cecilia Frode, Lars Frode, Henrik Lundström och Sten Ljunggren. Nya i kollektivet är David Dencik, Jonas Karlsson, Clara Christiansson Drake och Julia Heveus.e.

Tillsammans 99 har biopremiär den 13 oktober.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL