Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Guillermo del Toros nya projekt blir en varulvs-western

Guillermo del Toros nya projekt blir en varulvs-western

Eric Diedrichs | Nyhet
01 september 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
01 september 2019

Issa López som gjorde "Tigers Are Not afraid" står för manus och regi.

Ur Tigers Are Not Afraid.
Ur Tigers Are Not Afraid. Foto: NjutaFilms.

Nu är det klart att Guillermo del Toro skall producera Issa López nya film, som beskrivs som något så annorlunda som en varulvs-western. Filmen regisseras och skrivs av Issa López, som låg bakom hyllade "Tigers Are Not Afraid".

I en tid när Hollywood tycks gå på tomgång, är Guillermo del Toro en ständigt intressant röst. Med filmer som Pans Labyrint och The Shape of Water har han ständigt lyckat hålla sig relevant.

Nu rapporterar Cinema Blend att den mexikanske regissören skall producera landskvinnan Issa Lopéz nya film.

Issa Lopéz var tidigare i år aktuell på de svenska biograferna med det hyllade skräckdramat Tigers Are Not Afraid. En ifilm vars visuella stil och fantasiinslag också har jämförts med Guillermo del Toro skapande. En film som även del Toro var väldigt glad i.

Nu skall de båda filmskaparna alltså slå sina kloka huvuden ihop för att producera något så ovanligt som en varulvs-västern. Issa Lopéz har sagt följande till Entertainment Weekly:

Guillermo del Toro, har inte bara blivit en kämpe för Tigers Are Not Afraid utan också frågat om vi ska göra något tillsammans. Så vi håller på att förbereda en varulvsfilm, en övernaturlig western. En varulvs-western! Jag är jätteexalterad. Han har läst manuset och älskar det, så vi teamar upp för att göra den. Grejen är den att det inte finns så många briljanta varulvsfilmer. En amerikansk varulv i London, är den stora. Jag tycker att det är dags att återbesöka essensen i vad det innebär att försöka hålla besten i kontroll inom sig. Jag tror att det är perfekt relaterbart för oss människor, särskilt i stunden vi lever i.

Idén med en varulvs-western för givetvis tankarna till Ana Lily Amirpours lysande vampyr-western A Girl Walks Home Alone at Night från 2014, som vi varmt kan rekommendera.

För mer läsning, spana in vår lista över de bästa skräckfilmerna.