Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Guillermo del Toro verkar inte regissera nästa Pinocchio

Kristian Andersson | Nyhet
10 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
10 november 2017

Nu verkar det som att Guillermo del Toro inte kommer att sätta sig i registolen för nya Pinocchio.

Guillermo del Toro är verkligen en regissör som alltid har projekt för sig både film och tv-världen. Nu visar det sig att del Toros Pinocchio förmodligen inte blir av på grund av att filmen behövde en rejäl budget, och denna ska ha varit på omkring 35 miljoner dollar enligt IndieWire. En ganska stor summa men inte orealistisk. 

Guillermo Del Toro ville göra en mörkare saga av den lille trädockan enligt IGN, men nu avslöjar han att det inte kommer att bli så. Han ville att filmen skulle utspela sig under fascismens Italien under Mussolinis styre. Men inget filmbolag vill ta på sig detta projekt med regissören, han ska ha försökt nå ut till Amazon utan att lyckas.

Men eftersom filmbolagen inte går med på Del Toros idé så har han beslutat att han ska ta ett års ledighet från filmvärlden efter The Shape of Water, en film som har mötts av starkt positiv kritik och kan komma att kvala in på vår lista över en av årets bästa filmer. Han berättar att han är 53 år och vill ta en paus för att ta reda på vilket som blir hans nästa stora projekt. Samtidigt säger Guillermo att han fortfarande är villig att göra filmen om pengarna kommer in.

Vill du fortfarande se en version av Pinocchio regisserad av Guillermo del Toro?