Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Crimson Peak

Guillermo del Toro drömmer om ny skräckfilm

Kristian Andersson | Nyhet
07 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
07 juli 2020

Guillermo del Toro vill göra film av H.P. Lovecrafts roman

Alla regissörer har alltid ett drömprojekt de vill jobba med och detsamma gäller Guillermo del Toro, som vill göra en egen adaption av skräckroman "Vid vansinnets berg".

Den extremt produktive skräckförfattaren H.P. Lovecraft låg bakom klassiker som Cthulhu, Skuggan över Innsmout och Vid vansinnets berg. Nu vill Guillermo Del Toro göra en egen adaption av den sistnämnda romanen.

Toro har kämpat hårt med att få göra en film som utspelar sig i Arktis, vilket han kämpat med i över 10 år, men inget produktionsbolag har nappat ännu.

Det var dock nära att filmen blev av med Tom Cruise i huvudrollen och James Cameron som producent, då med en budget på 150 miljoner dollar. Men tyvärr tyckte Universal Pictures att det var en för stor risk, därför ville de inte jobba vidare på projektet, skriver Dark Horizons.

Vi bör också känna till att H.P. Lovecraft är en av historiens mest kända skräckförfattare, som bland annat har inspirerat Stephen King. 1994 gjorde också skräckfilmsfantasten John Carpenter filmen In the Mouth of Madness, som är en hyllning till H.P. Lovecrafts roman Cthulhu.

– Vi hade James Cameron som producent och vi hade Tom Cruise som huvudkaraktär men trots detta fick vi inte göra filmen.

Några kända filmer som baseras på H.P. Lovecrafts historier:

Re-Animator (1985)
From Beyond (1986)
Color Out of Space (2019)
The Beyond (1981)
Dagon (2001)

Scrolla vidare för fler nyheter --> Eller spana in vår lista med de bästa skräckfilmerna!

NÄSTA ARTIKEL