Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Green Hornet på väg tillbaka till bioduken

Green Hornet på väg tillbaka till bioduken

Kristian Andersson | Nyhet
31 januari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
31 januari 2020

Den klassiska superhjälten får ny film.

Produktionsbolaget Amasia Entertainment har köpt upp filmrättigheterna till den välkända brottsbekämparen med grön mask.

Green Hornet blev känd redan på 30-talet när karaktären hade en serie på en radiokanal, och på 40-talet fick han flera filmer. Sedan fick vi på 60-talet se honom i TV-serien The Green Hornet där ingen mindre än Bruce Lee spelade hans sidekick Kato. 

Bruce Lee i "Green Hornet"-serien.
Van Williams och Bruce Lee i "The Green Hornet" (1966). Foto: 20th Century Fox Television.

Den ursprungliga storyn följer Britt Reid, en tidningsredaktör som tar på sig en grön mask för att slåss mot skurkar och orättvisor. 

2011 släpptes den senaste Green Hornet-filmen av Sony Pictures där vi såg Seth Rogen i titelrollen och Cameron Diaz samt Christoph Waltz. Filmen blev inte den succén man väntat på, utan fick istället ett svalt mottagande. 

Nu när Amasia Entertainment tar på sig uppgiften att jobba vidare med karaktären på film är den kanske i bättre händer. Deras VD Michael Halfant berättar följande för The Hollywood Reporter

– Det här är en av få riktiga superhjälteklassiker där hjälten inte tillhör någon annans universum. Vi är ett gäng nördar på Amasia som är oerhört spända på att få skapa någonting fräscht och värdigt av Green Hornets arv. Att ge honom en ny värld som känns relevant, men samtidigt hedra hans skapare George W. Trendles originella vision. 

Vi ser fram emot att följa fortsättningen på det här projektet. 

För mer djupdykning i superhjälteträsket, spana in Patrik Borgefors lista med superhjältar på film!