Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lighthouse

Göteborgs filmfestival isolerar besökare

Kristian Andersson | Nyhet
06 januari 2021
Kristian Andersson | Nyhet
06 januari 2021

Vill du bo vid en fyr i sju dagar?

Vi kan nu konstatera att Göteborgs filmfestival kommer att ske helt digitalt på grund av Covid-19. Ett utvalt gäng kommer dock att få se filmerna fysiskt, på platser vi tidigare inte kunnat tro att man kan se film på

Vi vet sedan tidigare att årets festival ska hållas digitalt, men trots detta rapporterar nu P1 kultur att vissa besökare kan komma att få se filmerna i fysisk form. Det är arangörerna bakom festivalen som beslutat att biovisning kommer att ske under extrem isoletion. Bland annat kommer en filmälskare att skickas till fyren Pater Noster på ön Hamneskär, mitt ute i havet i södra Bohuslän, i sju dagar.

Isolerade biovisningar kommer också att hållas i centrala Göteborg där storarenan Scandinavium och Biograf Draken har valts ut. På dessa två platser räknar man med att det kommer att hållas omkring 80 visningar.

Årets tema kommer att vara sociala distanser som är ett passande tema får 2020 och trolighen en bit in på 21. Anledningen till dessa bioplatser är mest symboliska.

Festivalens VD Mirja Wester berättar:

– Det är väl det kargaste och mest vindpinade platsen man kan vara på. Där kommer vi att erbjuda en i publiken att se hela filmfestivalsprogrammet helt ensam. Det vill säga ingen telefon eller vänner, men tak över huvudet och mat. Så det är ingen sådan överlevnad, men du har bara filmen att vända dig till.

Festivalen äger rum mellan den 29 januari - 8 februari. Programmet släpps den 12 januari.

MER LÄSNING: Kommande svenska filmer 2021

NÄSTA ARTIKEL