Ghostbusters-regissören Ivan Reitman har dött

Ghostbusters-regissören Ivan Reitman har dött

14 februari 2022 kl. 12:02

Ivan Reitman blev 75 år gammal

Filmregissören och producenten Ivan Reitman har avlidit. Under sin drygt 50 år långa karriär var han med och skapade många omtyckta komedifilmer.

Ivan Reitman regisserade bland annat Ghostbusters-filmerna, men även till exempel Twins och Dagissnuten. Dessutom var han producent till filmer som Animal House, Beethoven och Space Jam.

The Associated Press har fått ta del av ett uttalande från Ivan Reitmans familj, som de publicerat i en artikel: 

– Vår familj sörjer den oväntade förlusten av en make, far, och morfar som lärde oss att alltid leta efter magin i livet. Vi finner tröst att hans arbete som filmskapare inbringade skratt och glädje till otaliga runt om i världen. Samtidigt som vi privat sörjer, hoppas vi att de som kände honom genom hans filmer alltid kommer minnas honom.

Producerade film livet ut

Populäraste biofilmerna just nu
"Ghostbusters: Afterlife". Foto: Sony Pictures Entertainment.

Ivan Reitman föddes i dåvarande Tjeckoslovakien 1946, men flyttade tillsammans med sin familj till Kanada när han var fyra år. Hans stora genombrott kom 1978, när han regisserade Animal House. Ett år senare regisserade Ivan Reitman Meatballs, och under 80- samt 90-talet var han involverad i flera komedifilmer, där höjdpunkten var 1984 när Ghostbusters släpptes. 

Hans familj uppger att Ivan Reitman stillsamt avled i sömnen. Den sista filmen han regisserade blev Draft Day från 2014, men så sent som förra året var Ivan Reitman med och producerade både Space Jam: A New Legacy samt Ghostbusters: Afterlife

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL