Generat i rutan när Renée Nyberg och Mikael Persbrandt minns romantisk stund

Generat i rutan när Renée Nyberg och Mikael Persbrandt minns romantisk stund

Filmtopp
Uppdaterad 19 september 2023 kl. 08:58 | Publicerad 18 september 2023 kl. 20:00

Ögonblicket i Vilket liv som gick många förbi

Under gårdagens avsnitt av "Vilket liv!" fick vi se Renée Nyberg leda avsnittet där Lena Endre hyllades. En enorm snackis efter sändningen av programmet har varit de två kyssarna mellan Endre och Mikael Persbrandt – men även mellan Persbrandt och Nyberg tycktes det slå vissa gnistor, när de mindes en egen romantisk stund.

I helgen var det Lena Endres tur att hyllas i Vilket liv! och en gäst som var på plats för att hylla skådespelerskan tillsammans med programledare Renée Nyberg var Mikael Persbrandt. De två skådespelarstjärnorna stal fullständigt showen i samband med att Nyberg bad dem "se vansinnigt förälskade ut i varandra". Uppmaningen ledde inte bara till en, utan två kyssar mellan Endre och Persbrandt.

Kyssarna mellan Lena Endre och Mikael Persbrandt har blivit rejält omskrivna, men det var inte det enda svettiga ögonblicket i programmet. Kort innan stunden då Endre och Persbrandt skapade rubrikerna tycktes det också uppstå vissa gnistor mellan programledaren Nyberg och Persbrandt.

Generat i rutan när Renée Nyberg och Mikael Persbrandt minns romantisk stund
Mys mellan Lena Endre och Mikael Persbrandt. Foto: TV4.

Generat i rutan när Renée Nyberg och Mikael Persbrandt minns romantisk stund

Minuten som leder till fram det kärleksfulla ögonblicket mellan Endre och Persbrandt inleds med att Nyberg tar upp att Lena Endre jobbat med, och till synes kunnat hantera, stora manliga egon under sin karriär – vilket publiken tar som en slug liten pik mot Persbrandt.

– Hur gör man? frågar Renée Nyberg mellan skratten.

– Hörru du, det vet ju du, svarar Mikael Persbrandt. För du träffade ju mig på en brygga för 25 år sen på Ingarö.

Persbrandts lite oväntade svar lockar också en del skratt, men det blir även en aningen generad stämning inne i studion: Lena Endre försöker svara på den ursprungliga frågan samtidigt som Renée Nyberg erkänner att det mycket riktigt hände och sväljer märkbart två gånger i processen.

Sen blir det ytterligare generad stämning när Renée minns tillbaka på stunden som Persbrandt tog upp och använder den som brygga till att be skådespelarna framför sig spela "vansinnigt förälskade".

– Då frågade jag ju faktiskt Micke hur det går till med en filmkyss och om man verkligen kysser varandra på riktigt, börjar Renée med visst darr på rösten. Och det visade det sig att ja, det gör man ju. För det visade Micke att det gör man. Sen dess har vi inte setts så mycket.

Renée Nybergs redogörelse lockar stora skratt från publiken och även från sig själv, Lena Endre och Mikael Persbrandt, som även han ser märkbart generad ut.

När Lena Endre frågar om situationen slutade bra, svarar Persbrandt att han tyckte det, men Renée Nyberg passar på att få in ännu en liten pik.

– Jättekort och bra samarbete tycker jag, skrattar Nyberg ur sig.

Den härligt genanta och genuina stunden i programmet har hamnat helt i skymundan på grund av det som följde mellan Persbrandt och Endre.

Generat i rutan när Renée Nyberg och Mikael Persbrandt minns romantisk stund
Fnittrigt i "Vilket liv!". Foto: TV4.

Har Renée Nyberg och Mikael Persbrandt dejtat?

För alla som såg Lena Endre-avsnittet av Vilket liv! var det inte nödvändigtvis helt glasklart vad Renée Nyberg och Mikael Persbrandt pratade om för minne, och för den utan någon kontext kunde det uppfattas som att duon hade haft en riktig romantisk stund. Riktigt så var det dock inte. Anekdoten de delade med sig av inträffade 2006 i programmet 45 minuter, som visades på TV3.

I slutet av programmet får vi se Nyberg få en het kyss av Persbrandt för att få reda på om det faktiskt är någon skillnad mellan en filmkyss och en riktig kyss – det tyckte hon som sagt inte.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL