Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stora kyssen i TV när Mikael Persbrandt hyllar Lena Endre

Stora kyssen i TV när Mikael Persbrandt hyllar Lena Endre

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 september 2023

Uppmanas att visa hur sann förälskelse på film ser ut

När det är Lena Endres tur att hyllas i "Vilket liv!" med Renée Nyberg dyker vännen Mikael Persbrandt upp. De visar då hur man gestaltar äkta förälskelse på film.

I söndagens avsnitt av Vilket liv! TV4 är det dags för skådespelaren Lena Endre att hyllas av tidigare vänner, kollegor och det svenska folket. I en sekvens får hon och programledaren Renée Nyberg sällskap i soffan av Mikael Persbrandt som är på glatt humör. Tillsammans kollar de på en stark filmscen de gjorde i Dag och natt från 2004, och inte långt därefter får tittarna se dem överraska med att kyssa varandra. Detta när Nyberg uppmanar dem att visa hur två skådespelare jobbar för att gestalta förälskelse på film.

Stora kyssen i TV när Mikael Persbrandt hyllar Lena Endre
Lena Endre och Mikael Persbrandt i "Vilket liv!". Foto: TV4.

Stora kyssen i TV när Mikael Persbrandt hyllar Lena Endre

När det var dags att blicka tillbaka på de arbeten som Mikael Persbrandt och Lena Endre gjort tillsammans genom åren kom en särskild film på tal, det danska dramat Dag och natt av Simon Staho, som är en ensemblefilm om människor som älskar och vill bli älskade. I Vilket liv! kollar de två skådespelarstjärnorna på en minnesvärd gemensam scen ur filmen som får alla inne på Oscarsteatern att släppa tid och rum.

– Vi hade redan jobbat mycket ihop och så har vi massa skit i våra liv som vi kan gräva ur, så vi har varandra där, säger Lena Endre om varför de två spelar så bra mot varandra. 

– Det har vi på scenen också tycker jag, det där som är mellan orden. En slags vila i den andres andning, säger Mikael Persbrandt. 

Strax efteråt ber Renée Nyberg dem att visa hur man som skådespelare går till väga för att gestalta vansinnig förälskelse på film. Det leder till ett stort TV-ögonblick där Lena Endre sträcker sig över soffan för att kyssa Persbrandt på munnen. Men publiken hinner inte jubla länge innan Persbrandt gör samma gest tillbaka och kysser Endre på samma vis.

– Jag tror vi tar en paus, det börjar bli lite varmt här inne, säger Renée Nyberg som tackar av Persbrandt för att välkomna nästa gäst att delta i hyllningen av Lena Endre. 

Veckans avsnitt av Vilket liv! finns nu att streama på TV4 Play. Kvällens sändning börjar klockan 20:00 på TV4.

Här kan du streama "Dag och natt" som gav Persbrandt och Endre varsin nominering till Bodilpriset (Danmarks motsvarighet till Guldbagge).

NÄSTA ARTIKEL