Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gatukatten Bob har avlidit

Gatukatten Bob har avlidit

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Nyhet
17 juni 2020
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Nyhet
17 juni 2020

Himlen har fått en fyrfotad vän bland sina moln.

Katten Bob, känd för att bland annat ha spelat sig själv i filmatiseringen av den självbiografiska boken Gatukatten Bob, skriven av Bobs husse James Bowen, avled den 15:e juni, 2020.

På Facebook meddelar katten Bobs dedikerade profilsida att han blev ungefär 14 år gammal och att det inte går att fastställa exakt ålder eftersom han var en hittekatt.

Det meddelades även att Bob hade hunnit spela in ännu en film innan sin bortgång, som kommer att släppas senare i år. Filmen uppges vara baserad på boken Jul med Bob och skådespelaren Luke Treadaway ska återigen att spela Bobs husse.

Det var den före detta missbrukaren James Bowen, som en dag hittar Bob, en mager och skadad katt. Han började ta hand om Bob och snart var de oskiljaktiga. År 2012, fem år efter deras första möte, släppte James Bowen boken om deras sammanflätade liv där han berättar att han med Bobs hjälp kom på fötter igen. År 2016 kom den första filmen om den otroliga duon.

I ett uttalande säger James Bowen följande:

"Bob räddade mitt liv. Så enkelt är det. Han gav mig så mycket mer än kamratskap. Med honom vid min sida fann jag vägledning och syfte som jag saknade. Den framgång vi uppnådde tillsammans genom våra böcker och filmer var mirakulös. Han har träffat tusentals människor, berört miljontals liv. Det har aldrig funnits en katt som han. Och kommer aldrig igen. Jag känner att ljuset har släckts i mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma honom."

Gatukatten Bob i filmen med samma namn.
Foto: Sony Pictures Releasing

Scrolla vidare för fler nyheter, eller, varför inte, spana in vår lista med kattfilmer.