Gary Oldman är oigenkännlig som Winston Churchill

Gary Oldman är oigenkännlig som Winston Churchill

Sebastian Hansson
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 14 juli 2017 kl. 14:07

Nästintill helt oigenkännlig, axlar Gary Oldman rollen som Winston Churchill i en roll som osar Oscarsbete. Den första trailern har landat.

Gary Oldman har gjort sig känd för att spela allt från skurk i Det femte elementet (1997), Harry Potters gudfar Sirius Black till poliskommissarie i Christopher Nolans Batman-filmer. Frågan är om han någonsin varit mer oigenkännlig än här i rollen som Storbritanniens premiärminister Winston Churchill.

Filmen heter Darkest Hour och är regisserad av brittiske Joe Wright som bland annat är känd för sin adaption av Stolthet och Fördom från 2005 och Försoning (2007).

I filmen måste Churchill axla ansvaret som premiärminister och försvara Storbritannien mot Tysklands styrkor som sveper över Europa. Till skillnad från många andra biografi-filmer vill Darkest Hour bara gestalta en kort tid i Churchills liv i stället för att göra en gestaltning av hela hans liv.

LÄS OCKSÅ: Första bilden på Gary Oldman som Winston Churchill

Utöver Oldman återfinns Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup och Ben Mendelsohn i rollistan.

Filmen har premiär den 22:e november i USA och nedan kan du se den första trailern.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eFFj2gS9UWs[/embedyt]

Ser du framemot Darkest Hour?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL