Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Game of Thrones duon slopar Star Wars

Game of Thrones duon slopar Star Wars

Kristian Andersson | Nyhet
29 oktober 2019
Kristian Andersson | Nyhet
29 oktober 2019

Game of Thrones skaparna vill inte regissera nästa Star Wars!

Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss var tänkta att göra en ny Star Wars-trilogi där den första delen har premiär 2022. Så blir inte längre fallet, berättar duon för amerikanska medier.

Serieskaparna David Benioff och D.B Weiss har haft enorma framgångar med arbetet på HBO:s Game of Thrones. När serien gick i graven blev de klara för att regissera en ny Star Wars-trilogi där den första delen tar avstamp på biograferna år 2022. Men nu tar de en vändning, och berättar varför för den internationella filmtidningen Deadline:

– När George Lucas byggde Star Wars, bygge han oss också. Att få prata om filmuniversumets framtid med honom och det nuvarande Star Wars-teamet är en av våra livs största upplevelser. Men dagen rymmer ett begränsat antal timmar och vi känner att vi inte kan göra både Star Wars och våra andra Netflix-projekt rättvisa. Med stor ånger kliver vi därför undan projektet.

Härnäst i franchisen är en ny serie betitlad The Mandalorian som kommer att ha premiär på Disneys nya streamingtjänst 12 november.

18 december släpps "The Rise of Skywalker", som är den avslutande delen i filmtrilogin:

 

Tycker du detta är en tråkig nyhet att Game of Thrones-skaparan kliver undan från samarbetet med Lucasfilm? 

NÄSTA ARTIKEL