Då släpps streamingtjänsten Disney+

Då släpps streamingtjänsten Disney+

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 14 april 2019 kl. 08:04

Releasedatumet för Disney+ är satt till 12 november.

Här på bilden ser du hur Disney+ kommer att se ut
Foto: Disney - Här ser du plattformen Disney+

Den senaste tiden har det skrivits och spekulerats en hel del om Disneys kommande streamingplattform Disney+. Nu kan vi rapportera att den förväntas lanseras den 12 november.

Det är väl ingen som inte känner till att Disney en längre tid jobbat på sin alldeles egna streamingplattform, som har fått namnet Disney+.

Nu är det klart att den förväntas lanseras i höst, närmare bestämt den 12 november, och skall bli tillgänglig på spelkonsoler, smart TV, surfplattor, mobiltelefoner och alla möjliga streamingalternativ. Därtill vet vi också att man kommer att kunna ladda ner filmer och serier för att se materialet när man inte har tillgång till internet.

Materialet på Disney+ kommer också kunna visa upp i det högupplösta formatet 4k som gör att filmerna blir knivskarpa.

I samband med släppet kan vi förvänta oss omkring 100 tillgängliga filmer och serie, vi vet också att tjänsten kommer att kosta omkring 65 kronor i månaden. Disney+ är också reklamfritt, precis som sin närmsta rival Netflix.

Det kommer verkligen att bli en hård kamp mellan alla streamingtjänster då Disney äger så pass mycket material. Under åren har de exempelvis köpt upp bolag som 21st Century Fox, Marvel Studios, Lucasfilm och Pixar. Med undantog för FOX, där läget ännu är lite oklart, kommer allt material bolagen producerar att exklusivt hamna på Disney+.

Filmer som Disney äger är till exempel Star Wars, Indiana Jones, Alien, Avatar, Deadpool, Die Hard, Fantastic Four, Ice Age, Kingsman, Planets of the Apes och X-Men.

Vill du veta mer om vad som ska släppas på tjänsten så kan du läsa om det här!

Passa också på att kolla närmre på en demonstartian av Disney+ här nedan.

Kolla också in Disneys kommande remakes här!

Är du sugen på Disneys plattform?

NÄSTA ARTIKEL