Fredrik Bolanders kuppförsök i Robinson: Vi ska lägga oss

Fredrik Bolanders kuppförsök i Robinson: "Vi ska lägga oss"

21 mars 2024 kl. 19:03

Dramatik uppstår i Lag syd innan första tävlingen

Vissa i Lag syd har redan börjat gå sina lagmedlemmar på nerverna. För att råda bukt på detta problem kommer några i laget upp med en oväntad plan – att förlora den första tävlingen med avsikt och därmed hamna i säsongens första ö-råd, där en lagmedlem ska röstas ut.

Det har blivit dags för säsongens första Robinson-tävling. Båda lagen måste nu prestera till sitt yttersta för att kunna sitta säkra i ännu en vecka. Tävlingen kommer utgöras av flera delar där bra kommunikation och koordination kommer bli viktigt. 

Men i Lag syd håller Fredrik Bolander och Rooble Gedi på att smida en hemlig plan. De är trötta på att Marcus Håkanson tar för mycket plats och främst Fredrik börjar irritera sig på Marcus ordentligt.  Därför börjar killarna planera sin kupp – de tänker medvetet sinka laget, förlora tävlingen och sedan rösta ut Marcus på ö-rådet.

– Vi ska lägga oss, helt enkelt, säger Fredrik.

Foto: TV4

Laget blir alltmer splittrat

Marcus själv verkar inte ana något, då han berättar för kameran att laget känns som "ett harmoniskt gäng", även om han erkänner att han gärna styr och ställer en del. Rooble verkar däremot ganska osäker på vem han ska lita på. Å ena sidan kan det vara bra för honom att skicka ut någon annan, å andra sidan vill han egentligen inte förlora dagens tävling. När grabbarna delar sina tankar med Kemo Samateh blir han märkbart besviken, även om han medger att Marcus är "toxic för laget".

– Han ska vi ta när möjligheten kommer, men vi SKA vinna tävlingen, säger Kemo.

"Vill inte inte sjunka så lågt"

När Fredrik märker hur Kemo reagerar gör han en kovändning och insisterar på att det var planen hela tiden. Han försöker få medhåll från Rooble som mest skrattar nervöst. När Kemo inte verkar köpa hans lögn undrar Fredrik om han inte bara är "nojjig". Kemo förstår att grabbarna vill få ut Marcus, det vill han också, men han vägrar ge upp en tävling för att kunna skicka ut honom snabbare.

– Jag vill inte att vi ska sjunka så lågt för att få ut en person, det är inte i enlighet med min karaktär. Jag kommer vinna ändå, säger han till kameran.

Foto: TV4

Vändningen: Sviker Fredriks plan

När gruppen börjar ladda upp får Rooble dåligt samvete när han ser hur mycket resten av laget faktiskt vill vinna. Han väljer därmed att i hemlighet avvika från sin och Fredriks plan och istället kämpa så gott han kan i tävlingen.

– Istället lägger jag i sexans växel och kör full fart framåt, säger Rooble.

När tävlingen börjar tar Lag syd ledningen tidigt, de är snabbare med att hämta sina åtta pinnar från skattkistan på havsbottnen och komma upp med dem på land. Men när pinnarna räknas inser gruppen att en av dem saknas. Laget börjar i sin förvirring leta frenetiskt – men Fredrik vet precis vad som har hänt. Han fick två pinnar och valde att diskret låta en av dem sjunka till bottnen medan de simmade mot land. 

Foto: TV4

Brister i kommunikationen fäller laget

När panik utbryter inom Lag syd hinner Lag nord komma ikapp. Nu återstår en kulbana där tjejernas Maureen Asic ska ge instruktioner till sina lagkamrater som inte ser brädet. Dessvärre uppstår problem när Maureen är otydlig och laget på marken blir förvirrade, vilket gör att Lag syd hinner hitta sin pinne i vattnet och ta sig upp på stranden igen.

Nu är ställningen jämn, men kommunikationen visar sig gå mycket bättre för Lag syd. Herrlagets Pelle Flood absolut briljerar i att instruera sina lagkamrater, vilket hjälper hans lag att gå om tjejerna och bli klara med kulbanan först. Därmed vinner herrarna den första Robinson-tävlingen, till Fredriks stora förtret. Alla i Lag syd blir kvar i tävlingen i ytterligare en vecka och istället väntar ö-råd för tjejernas Lag nord.

Se hela avsnittet av Robinson på TV4 eller TV4 play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL