Francis Ford Coppolas Megalopolis beskrivs som ”spritt språngande galen”

Francis Ford Coppolas Megalopolis beskrivs som ”spritt språngande galen”

Ivar Sandberg
08 april 2024 kl. 15:04

Megalopolis distrubitionsrättigheter ska säljas

Francis Ford Coppola hade första visning för sin nya film "Megalopolis" den 28 mars. Den hölls i Los Angeles med syfte att locka en köpare av filmen innan den går ut till festivaler. Bland de lyckliga få som fått se filmen har reaktionerna varit starka.

Francis Ford Coppola fyllde i går 85 år, men inget pekar på att han är färdig med film än. Hans nya lång film, Megalopolis, visades för distributörer och särskilt inbjudna den 28 mars. Det huvudsakliga syftet med visningen ska ha varit att hitta köpare till filmen, som kostat 120 miljoner dollar att producera.

Megalopolis lyfts fram som svårsåld – trots positiv respons

Bland de få som har fått chansen att se filmen har responsen överlag varit positiv, och den beskrivs som något utöver det vanliga.

– Vi kan bekräfta att det aldrig funnits, eller kommer att finnas, en lika galen regissör som Francis Ford Coppola. Vilket privilegium det är att vistas på samma planet som honom, skriver Beyond Fest på X (f.d. Twitter) efter att ha sett filmen.

Reportern Matt Belloni ska enligt uppgifter ha hört liknande reaktioner och menar att en av åskådarna beskrev hur filmen var "orubblig i hur spritt språngande galen den är".

Deadlines Mike Fleming är en annan som sett filmen och lyfter fram hur unik den är:

– Coppolas nya film sprakar av idéer som för samman det förflutna med framtiden, skriver Fleming.

Trots den överlag positiva responsen är flera osäkra på hur bra filmen kommer att sälja. Matt Belloni menar att filmen kommer vara svår att sälja och inte tycks vara passande för en bredare publik, trots att Mike Fleming påstår att den är som gjord för IMAX-visningar.

Adam Driver spelar en bärande roll i kommande "Megalopolis". Foto: Amazon Studios.

Förfallet New York ska bli utopi i Coppolas stjärnspäckade film

"Megalopolis" handlar om arkitekten Caesar (Adam Driver) som har i uppdrag att bygga upp New York efter det förfallit i en stor olycka. Caesar vill bygga upp staden som en progressiv och otrolig utopi. Andra karaktärer är hans flickvän Julia Cicero (Nathalie Emmanuel) som blir ställd mellan Caesar progressiva tankar och hennes fars traditionella ambitioner av hur världen ska se ut.  

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste gällande "Megalopolis".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL