Framgångståget fortsätter för Avatar 2 – filmen passerar 1 miljon biobesök

Framgångståget fortsätter för Avatar 2 – filmen passerar 1 miljon biobesök

Emil Oscar Rasmussen
06 februari 2023 kl. 12:02

Svenskarna kan inte få nog av Avatar: The Way of Water

För varje vecka som går tycks det som så att "Avatar: The Way of Water" slår nya rekord. Denna gången är det på svensk mark storfilmen har nått en ny milstolpe.

En av tidernas kanske mest efterlängtade uppföljare, Avatar: The Way of Water, såg inledningsvis ut att inte riktigt bli den astronomiska succé som det förväntades – men sedan dess har filmen gått från klarhet till klarhet och rekordnoteringar har avverkats, en efter en.

Avatar: The Way of Water
Var ska framgångarna sluta för Avatar: The Way of Water? Foto: 20th Century Fox.

I slutet av januari seglade Avatar 2 förbi Star Wars: The Force Awakens som den fjärde mest inkomstbringande biofilmen genom tiderna och även på svensk mark rullar framgångståget vidare med ett stadigt tempo. James Camerons blockbuster har vilat tryggt på toppen av Biotoppen i flera veckor och nu meddelar Disney i Norden att filmen har passerat över 1 miljon biobesök i Sverige.

– Att passera en miljon biobesök i Sverige är verkligen en milstolpe. Jag är otroligt glad och stolt över hur fint Avatar: The Way of Water har tagits emot av svenskarna, säger Hans van Rijn, SVP & Country Manager, The Walt Disney Company Nordic & Baltic, i ett pressmeddelande.

Exakt var den här framgångssagan kommer att sluta återstår att se. I biointäktstabellen har Avatar: The Way of Water fortfarande en bra bit upp till den första Avatar (2009) samt Avengers: Endgame (2019), men en annan James Cameron-gigant, Titanic (1997), ser Avatar 2 ut att passera vilken dag som helst. Det kommer alltså göra The Way of Water till den tredje mest framgångsrika biofilmen genom tiderna.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL