Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #99

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 september 2020

Veckans avsnitt bjuder på blandad kompott!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Elisabeth Moss i Shirley
Elisabeth Moss i "Shirley". Foto: NonStop Entertainment.

Imorgon släpps ett rykande färskt avsnitt av "Everdahl & Karlssons film TV" – nummer 99 i ordningen! Denna gången ska våra filmvetare dissekera, diskutera och diktera sina åsikter om filmer och serier. Och som det ska i dessa härliga tider ryms både streaming och bio på agendan!

Första rundan – FILM! FILM! FILM!

I'm Thinking of Ending Things (Netflix): Den kreativa mästaren (eller galenpannan?) Charlie Kaufman har gett oss hjärnknölsgnuggande filmer som I huvudet på John Malkovich, Adaptation och Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Nu är han Netflix-aktuell med I'm Thinking of Ending Things, ett märkligt skräckdrama som fått filmkonsumenter världen över att antingen jubla av lycka eller känna sig fullständigt förvirrade! Ibland på samma gång! Vad kommer C-G, Göran och Johan tycka? Ja, det får du veta i morgon!

Shirley (Bio): Därtill snackas det om bioaktuella Shirley – en dramathriller om skräckförfattaren Shirley Jackson som söker inspiration för sin nästkommande kusliga bok. Titelrollen görs av Elisabeth Moss och har mötts av god kritik. Om vår trio håller med, återstår att se!

Sista rundan – Streaming för hela slanten!

Den överlägsne journalisten
"Den överlägsne journalisten". Foto: SVT.

C-G ventilerar sina åsikter om SVT Play-aktuella Den överlägsne journalisten, en dokumentärserie om Jan Guillou. Programmet följer hans bana från skandalskriverier på herrtidning till storhetstiden som undersökande journalist, programledare och stark röst i samhällsdebatten.

Göran har spanat in Netflix-dokumentären Quincy, som givetvis fokuserar på producenten och musikern Quincy Jones. För den som inte vet har Quincy samlat på sig hela 80 Grammy-nomineringar under karriären!

Johan har istället övat sin spanska genom att svepa Netflix-serien The Great Heist – en ny miniserie som baseras på ett spektakulärt bankrån i Colombia 1993, där tjuvarna roffade åt sig 33 miljoner dollar!

Nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV släpps alltså torsdagen den 10 september. Du hittar alla tidigare avsnitt här! Spana också in vår lista med alla betyg som podden satt under 2020!