Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tenet

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #98

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
26 augusti 2020
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
26 augusti 2020

Tiden går både framåt och bakåt i nästa avsnitt.

Trion snackar Christopher Nolans vattendelare "Tenet", det franska dramat "Papicha", HBO-serier och en Netflix-nyhet.

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!
Förbered dig inför nästa avsnitt!

Förbered dig inför nästa avsnitt

Tenet
Foto: Warner Bros.

I morgon släpps det 98:e avsnittet av Everdahl & Karlssons film TV. Denna gången spelas inte avsnittet in i Görans lya utan över Zoom istället. Om det kommer att märkas på ljudkvaliteten återstår att se, men å andra sidan, det är väl ingen som bryr sig om att kvalitén är lite, lite, lite sämre så länge världens bästa pod snackar?

Den första rundan kommer att bjuda på en biofilm och en TV-serie. Det är nämligen dags att sätta Christopher Nolans nya storfilm Tenet under luppen. Filmen som simultant behandlar framtid, nutid och dåtid har fått en rätt blandad respons, vad vår trio tycker får vi veta i morgon! Därtill får vi veta om HBO-serien Frayed är värd vår dyra tid. För den som inte vet handlar denna dramakomedi om en rik hemmafru som tvingas återvända till sin hemstad i Australien och konfrontera sitt förflutna.

Sista rundan

I sista rundan ska C-G tipsa om det franska dramat Papicha som utspelas i ett oroligt Algeriet 1997. Göran lyfter fram HBO:s komediserie The Comeback med Lisa Kudrow i huvudrollen och Johan tipsar om den sydkoreanska Netflix-serien Crash Landing on You, om hemlig kärlek vid den koreanska gränsen.

Nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV släpps alltså torsdagen den 13 augusti. Du hittar alla tidigare avsnitt här! Spana också in vår lista med alla betyg som podden satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL