Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Edward Scissorhands

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #97

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
12 augusti 2020
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
12 augusti 2020

Det är dags att återbesöka "Edward Scissorhands".

Vår allas filmpodd bjuder på ett nytt klassikeravsnitt. Denna gången snackas det om Tim Burtons mästerfrisör Edward Scissorhands.

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Edward Scissorhands
Foto: 20th Century Fox.

Torsdagen den 13 augusti landar nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV. Denna gången bjuds det på ett nytt klassikeravsnitt där Tim Burtons romantiska saga Edward Scissorhands (1990) återbesöks.

Detta är givetvis något som vi på Filmtopp ser fram emot. Edward Scissorhands klassas ofta som Burtons bästa verk och i helgen ska vår egen Fredrik Edström se om filmen och fundera på om historien om den saxfingrade Edward är lika magisk med dagens ögon mätt.

För den som inte vet handlar Edward Scissorhands om en artificiell man som, efter sin skapares död, lever ett ensamt liv i ett övergivet slott utanför en amerikansk småstad. En dag träffar han unga Kim (Winona Ryder) och en osannolik historia om kärlek och vänskap växer fram.

En av alla de grejer som gör Edward unik, förutom att han levt helt utanför samhällets normer och kultur, är att han har saxar som fingrar. Otympligt till vardags kanske, men som gör honom till en strålande frisör! Att han dessutom ser ut som att kunna fronta The Cure, gör knappast saken sämre!

Nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV släpps alltså torsdagen den 13 augusti. Du hittar alla tidigare avsnitt här! Spana också in vår lista med alla betyg som podden satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL