Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl och Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #95

Eric Diedrichs | Nyhet
15 juli 2020
Eric Diedrichs | Nyhet
15 juli 2020

Din ENDA vän i film- och streamingdjungeln.

"Everdahl & Karlssons film TV" är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Costa Gavras
Costa Gavras regisserar under inspelningen av "Adults in the Room".

Fram med miniräknaren! I avsnitt #95 – ja, vi närmar oss jubileet – åker vi söder ut för att skärskåda Greklands ekonomiska kollaps. 87-årige Costa-Gavras, känd för den mästerliga politiska thrillern Z - Han lever, är nämligen tillbaka med dramat Adults in the Room. Lyckas Gavras göra den ekonomiska krisen spännande och förståelig? Det återstår att se!

Sedan snackas det Översättarna – en ny fransk thriller där delar av en hajpad bok läcker ut på nätet. De enda som kan ha gjort dådet är någon av de nio isolerade översättarna, som är placerade i en bunker under översättningsperioden. I samband med detta gästar Lena Karlin, som faktiskt tillbringade två månader 2013 i en bunker i London med att översätta Dan Browns Inferno (tillsammans med ett gäng översättare från andra länder).

På tal om klassiska Dan Brown-mysteriet, här hittar du en lista på filmer om Illuminati ––> tidernas mest seglivade klubb!

Sista rundan…

Stateless
"Stateless". Foto: Netflix.

C-G pratar om den nya Netflixserien Stateless, som Cate Blanchett har varit med och producerat. Serien handlar om olika livsöden i Australien, som alla knyts samman på ett slutet flyktingläger.

Göran utbryter i ett "skepp ohoj!" och drar ut till havs för att se Tom Hanks ducka nazisternas U-båtar. Greyhound är nämligen en ny film på Apple TV+ där Tom Hanks återigen tar på sig skepparrocken för att försvara ett fartyg. Till skillnad mot Captain Philips har han denna gången varit med och skrivit manus.

Johan lyfter fram den franska Oscarsnominerade Netflixfilmen I Lost My Body, i vilken vi följer en avhuggen hand som försöker hitta tillbaka till sin kropp igen. Konstigt och filosofiskt men också fint tecknat.

Har du missat något avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV? Oroa dig inte! Här finns alla avsnitt tillgängliga.