Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl och Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #92

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 juni 2020

Din ENDA vän i film- och streamingdjungeln.

"Everdahl & Karlssons film TV" är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

TItlar i Everdahl & Karlssons 92
Fr.v. "Ruben Brandt, Collector", "Space Force", "Beanpole". Foto: Netflix/Njutafilms

I morgon släpps nästa avsnitt av "Everdahl & Karlssons film TV". Denna gången består första rundan av det ryska efterkrigsdramat Beanpole – om två unga kvinnor som söker mening i Leningrads ruiner. Som i en 180 graders vändning pareras rysk melankoli med Space Force, en amerikansk komediserie med Steve Carell och John Malkovich i spetsen.

I sista rundan snackar Johan om Netflixs handtecknade kuppfilm Ruben Brandt, Collector i vilken fyra brottslingar försöker lägga fingrarna på alla berömda tavlor som hemsöker deras gemensamma terapeut.

C-G ska prata om HBO Nordics nya dramaserie Trackers, som handlar om allt från diamantsmuggling till terrorism i Kapstaden. Göran fortsätter på spåret Johan slog upp i förra avsnittet och tipsar om en pod – Fresh Airs som nyligen har öppnat sitt arkiv med gamla intervjuer.

Detta och mycket mer, blir det i nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, som släpps nu på torsdag.

Samtliga avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV hittar du här!

NÄSTA ARTIKEL