Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl och Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons #91

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 maj 2020

Veckans avsnitt bjuder på blandad kompott!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Eva Green i Proxima.
Eva Green i Proxima. Foto: Njutafilms.

Imorgon släpps nästa avsnitt av "Everdahl & Karlssons film TV". Denna gången ska våra filmvetare dissekera, diskutera och diktera sina åsikter om filmer, serier och, hör och häpna, även en podcast! Som man säger… the plot thickens…

Avsnittets agenda:

Först ut snackas det två bio/VOD-filmer: The Trip to Greece och Proxima. Därefter, i sista rundan, lyfter Göran fram Alex Garlands sci-fi-serie Devs, C-G krigsdramat Kappvändaren och Johan podcasten, som heter just The Plot Thickens.

The Trip to Greece

Skådespelarna Rob Brydon och Steve Coogan fortsätter att gnabbas och avnjuta kulinariska milstolpar runt om i världen i en ny meta-produktion, där improviserad komik och reality sammanvävs med påhittade konflikter. Nu återstår det att se om deras Greklandsresa är lika rolig som den var i England och i Italien.

Proxima

Proxima spelar Eva Green en frånskild mamma, som också är astronaut. Äntligen ska hon ut i rymden, men hur påverkas mor-och-dotter-relationen av att hon planerar att lämna jorden i ett år?

Läs Filmtopps recension här!

Devs

Denna miniserie är alltså skriven och skapad av Alex Garland, som legat bakom filosofiska sci-fi-rullar som Ex Machina och Annihilation. Här är det ett framtida slags Silicon Valley-bolag som står i fokus, men vad är det egentligen för hemligheter som företaget arbetar med?

Läs Filmtopps recension här!

Kappvändaren

Under andra världskriget börjar soldaten Walter Proska ifrågasätta krigets mening, vem den faktiska fienden är och om verkligen plikten till faderslandet ska styra hans samvete.

The Plot Thickens

Det är alltså dags att snacka om en annan podcast. The Plot Thickens riktar sig till den inbitne filmälskaren, som vill djupdyka i filmvärldens historia. Under den första säsongen pratar programledaren Ben Mankiewicz med stjärnregissören Peter Bogdanovich om hans långa och spännande karriär.

NÄSTA ARTIKEL