Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #111

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
24 februari 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
24 februari 2021

Demens-skräck! Indisk romantik! Cary Grant!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, men redan nu kan vi teasa er om vad som komma skall. I första rundan blir det något så exotiskt som en skräckfilm, PÅ BIO! Filmen i fråga är Relic och beskrevs av Filmtopps recensent som "något så paradoxalt som en minnesvärd film om demens". Högsta betyg blev det, men om podden är lika begeistrad återstår att se!

Sedan vänds på steken och demens kusligheter byts istället ut till en romantisk dramaserie på Netflix. En lämplig ung man släpptes förra året och är en indisk/brittisk produktion. En serie som många nog har missat!

Sista rundan:

I sista rundan passar C-G på att tipsa om Francois Ozons historiska dramafilm Frantz, som nu går att se på SVT Play. I andra världskrigets efterspel sörjer en ung tyska sin döde fransos till make. Men en dag möter hon en mystisk man som lämnar blommor vid hans grav.

Göran lyfter fram Steve McQueens nya miniserie Small Axe, som består av fem styckens långfilmslånga avsnitt. Av tidigare recensioner att döma kan detta bli en riktig succé!

Johan blickar tillbaka till det gamla Hollywood med fokus på the one and only Cary Grant. Dels blir det fokus på boken Cary Grant: A Brilliant Disguise, men jag skulle tippa på att vi får en handfull filmtips med!

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL