Nu på bio

Det senaste på biofronten!

News of the World

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #110

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 februari 2021

Western! Istanbul! Indien! – Podden åker jorden runt!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt.

Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV, men redan nu kan vi teasa er om vad som komma skall. I första rundan blir det Netflix-western med News of the World regisserad av Paul Greengrass. I filmen ser vi en åldrad krigsveteran spelad av Tom Hanks som ska transportera en flicka till sin familj. Vägen dit är lång och farlig.

Sedan blir det Ethos – en turkiskt Netflix-serie där en grupp människor med olika sociokulturella bakgrunder möts i Istanbul. Några av slump och några mot sin vilja.

Sista rundan:

I sista rundan passar C-G på med att lyfta fram den indiska Netflix-filmen The White Tiger, i vilken en ung man använder sin list för att resa sig från botten till toppen.

Göran har sett HBO-dramat It's a Sin om fyra festglada vänner under en tid när allt förändras i och med att AIDS börjar blossa upp i USA.

Johan passar på att prata om Hasse Ekmans dramathriller Möte i natten från 1946 i vilken vi utöver Hasse ser klassiska skådespelare som Eva Dahlbeck och Ulf Palme.

Med andra ord, vi har mycket att se fram emot!

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL