Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #102

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 oktober 2020

Terrorister! Rättegångar! Nicole Kidman!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

The Trial of the Chicago 7
"The Trial of the Chicago 7". Foto: Netflix.

I morgon släpps nästa avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV. Denna gången slänger sig hela podden över HBO-serien Patria som C-G tipsade om i andra rundan för ett par avsnitt sedan. Som vi då fick veta, utspelas serien i Baskien på 70-talet, när ETA var som mest flitiga.

Men det räcker inte med en HBO-serie, det ska också pratas om The Undoing med Hugh Grant och självaste Nicole Kidman i huvudrollerna. Som den Kidman-fantast jag är, ser jag givetvis extra mycket fram emot detta. Hon är inte bara bäst, hon är också alltid intressant. Ja, till och med när filmerna inte är det.

Därtill blir det rättegångsdrama med Aaron Sorkin bakom spakarna. Filmen i fråga heter The Trial of the Chicago 7 och finns att se på Netflix. Min kollega kallade den för "frustrerande ojämn" och beskrev det hela som att den populära manusförfattaren har ”Sorkat så mycket han bara orkat". Om trion håller med om detta återstår att se!

För mer läsning scrolla vidare! --> Spana också in vår sammanställning med alla betyg Everdahl & Karlssons film TV satt under 2020!

NÄSTA ARTIKEL