Filmtopp på galapremiären för Avatar 2 – Årets största biofilm

Filmtopp på galapremiären för Avatar 2 – Årets största biofilm

Filmtopp
13 december 2022 kl. 14:12

Röda mattan byttes ut till blå mattan för en kväll

I går var det galapremiär för årets största biofilm "Avatar: The Way of Water" på Mall of Scandinavia i Stockholm. Filmtopp var självklart på plats med sin bevakning.

Efter 13 långa år är det äntligen dags. I morgon är det världspremiär för Avatar: The Way of Water – den efterlängtade uppföljaren till James Camerons dundersuccé från 2009.

Under gårdagskvällen var det galapremiär för Avatar: The Way of Water Mall of Scandinavia i Stockholm. Filmtopp var på plats på den blå mattan tillsammans med delar av Kändissverige, som var mycket sugna på att ta del av den efterlängtade filmen i 3D på den mäktiga IMAX-salongen.

Detta handlar Avatar 2 om:

Jake Sully lever med sin nya familj på planeten Pandora. När ett välbekant hot återvänder för att avsluta det som tidigare påbörjats, måste Jake samarbeta med Neytiri och Na'vi-folkets armé för att skydda deras planet. Det är ett storslaget äventyr och Filmtopps recension kan du ta del av när den publiceras klockan 18.00 i kväll.

Bilder från galapremiären för Avatar: The Way of Water

Oscar Töringe
Oscar Töringe var på plats. Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.
Avatar 2
Valter Skarsgård var en av de första gästerna på plats.  Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.
Theoz
Theoz var redo för att återvända till Pandora. Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp International
Fredrik Strage
Fredrik Strage var mycket sugen på en uppföljare. Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.

Fredrik Strages förväntningar på Avatar 2

Filmtopps Eric Diedrichs frågade musikjournalisten och författaren Fredrik Strage om vad han förväntar sig av en uppföljare som kommer först 13 år efter originalet:

– James Camerons första filmer de han gjorde succé med, först var det ju Piraha 2, men alltså Terminator, Aliens, The Abyss, Terminator 2, True Lies och sen Titanic. Allihopa var fantastiska. De filmerna tog exakt tretton år att göra. Om inte den här filmen är bättre än alla dem tillsammans, kommer jag att bli oerhört besviken, säger Fredrik Strage till Filmtopp.

Malte Gårdinger – Avatar
Malte Gårdinger med sin pappa och bror.  Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.
Christian Hillborg
Christian Hillborg var på gott humör. Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp International

Christian Hillborg om Avatar 2

Med "The Playlist", "Young Royals" och "Tack för senast" är Christian Hillborg inne i en riktigt go fas i karriären. Han berättar om sina förväntningar för Avatar-uppföljaren:

– Den första var ju för över tio år sedan och jag har inte sett om den sedan dess, men jag tror att de verkligen tar tillvara på kärnvärderingarna i den första filmen. Jag hoppas att vi rör oss i samma linje, säger Christian till Filmtopp.

Greta Thunberg
Greta Thunberg var också på plats.  Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.
Gustaf Skarsgård
Gustaf Skarsgård berättade om sina stora förhoppningar. Foto: Axel Diedrichs/FIlmtopp International.

– Det här ska bli kul. Mina förväntningar är skyhöga, jag såg om den första nu för första gången på tio år. Den håller otroligt bra. Så förväntningarna är skithöga, säger Gustaf Skarsgård till Filmtopp

Avatar: The Way of Water har premiär i morgon. Klockan 18.00 i kväll hittar du vår recension här!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL