12 usla skådespelsinsatser i briljanta filmer

Filmtips på TV i kväll: Tim Burtons sockersöta familjeäventyr med Johnny Depp

Johan Samuelsson Krantz
28 januari 2024 kl. 06:01

Följ med i sagan om den gyllene biljetten i Kalle och chokladfabriken

Tim Burton axlar regissörsmanteln och tolkar här Roal Dahls klassiska mästerverk i filmen som tar dig med till chokladens underbara värld. Se "Kalle och chokladfabriken" (2005) på tv i kväll.

Sent förra året hade regissören Paul Kings Wonka biopremiär, där Timothée Chalamet, bland annat känd för sin roll som Paul Atreides i Dune (2021), gjorde huvudrollen som Willy Wonka, i vad som är en lite annorlunda version av Roald Dahls klassiska saga Kalle och chokladfabriken.

Med tanke på att Wonka fortfarande rullar varm på biograferna är det möjligt att du är sugen på att se mer med den klassiska karaktären, eller vill värma upp med en tidigare adaption inför en visning av Wonka. Stämmer något av alternativen in på dig har du nu chansen att se Kalle och chokladfabriken från 2005.

I denna version regisserad av Tim Burton, mest känd för sina gotiska filmkreationer som Batman (1989) och Edward Scissorhands (1990), finner vi Johnny Depp i huvudrollen som den excentriske Willy Wonka, och Freddie Highmore spelar rollen som Charlie Bucket. Highmore gjorde sig senare ett namn för sin tolkning av Norman Bates i serien Bates Motel (2013)

Kalle och chokladfabriken markerar starten för Tim Burtons första musikalfilm. Han följde kort därefter upp den med ytterligare två, Corpse Bride (2005) och Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007).

Filmtips på TV i kväll: Tim Burtons sockersöta familjeäventyr med Johnny Depp
Foto: Warner Bros.

Musikalen Kalle och chokladfabriken – på tv ikväll 

Handlingen tar sin början när Willy Wonka distribuerar gyllene biljetter i chokladkakor världen över. Charlie, trots att han lever i fattigdom, får den osannolika möjligheten att följa med fyra andra vinnare på en tur genom Wonkas magiska fabrik, där varje inbjudet bart successivt kommer att elimineras på grund av sina karaktärsbrister.

Missa inte Tim Burtons tolkning av denna klassiska saga – i kväll har du chansen att se den på linjär tv på Kanal 5, med sändningsstart kl. 20.00.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL