Den lilla sjöjungfrun

Filmstaden utfärdar epilepsi-varning på Den lilla sjöjungfrun

Emil Oscar Rasmussen
23 maj 2023 kl. 16:00

Känsliga biobesökare varnas

Den 26 maj har Disneys live action-remake av "Den lilla sjöjungfrun" svensk biopremiär. Nu har Filmstaden utfärdat en varning för personer som lider av epilepsi eller annan form av ljuskänslighet.

Disney fortsätter att harva på med sina omvandlingar av klassiker. Näst på tur att få en live action-version är Den lilla sjöjungfrun – som går upp på svenska biografer den 26 maj. Efter en rad bottennapp bland Disneys remakes ser det faktiskt ut som om det är toppen nere på botten i det här fallet, för nya Den lilla sjöjungfrun har faktiskt ett och annat att komma med. Filmtopps recensent delade till och med ut ett högt betyg till filmen.

För en gångs skull behöver vi alltså inte utfärda en kvalitetsvarning till den som gör sig redo att se sina favoritkaraktärer från Disney i ny tappning. Däremot har Filmstaden utfärdat en annan typ av varning till ljuskänsliga besökare.

Filmstaden utfärdar epilepsi-varning på Den lilla sjöjungfrun
Foto: Walt Disney Studios.

Filmstaden varnar ljuskänsliga besökare som ska se Den lilla sjöjungfrun

Känsliga tittare varnas av Filmstaden innan de ska se Den lilla sjöjungfrun på bio, och det är inte är den obehaglig Ursula (denna gången gestaltad av Melissa McCarthy) som ligger till grund för varningen. Istället är det effekterna i filmen som har fått biokedjan att uppmana besökare att se filmen på egen risk. Den innehåller nämligen blinkande ljuseffekter som kan påverka personer som lider av epilepsi eller någon annan form av ljuskänslighet.

Epilepsi-varning för Den lilla sjöjungfrun:

Filmen innehåller sekvenser med effekter i form av blinkande ljus som kan påverka personer som lider av ljuskänslighet i form av t.ex. epilepsi eller andra former av konstaterad ljuskänslighet.

Det ska nämnas att det inte enbart är Filmstaden som varnar för effekterna, då samma information även tillhandahålls av andra biografer i både Sverige och utlandet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL