Filmstaden storsatsar i Uppsala – ny biograf och IMAX®-salong på gång

Filmstaden storsatsar i Uppsala – ny biograf och IMAX®-salong på gång

Filmtopp
01 september 2022 kl. 15:00

Toppmodern biograf byggs i Uppsala

I ett pressmeddelande avslöjar Filmstaden att de gör en storsatsning i centrala Uppsala, med en helt ny, toppmodern biograf som kommer att inkludera Sveriges tredje IMAX®-salong.

Filmstaden bygger en helt ny biograf på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala. Biografen får 13 salonger, varav en IMAX®-salong. Samtliga salonger har recliner-fåtöljer och i foajén kan gästerna mingla i en bar. Biografen beräknas stå klar hösten 2024.

– Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf med IMAX®-salong i Uppsala, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden Northern Europe, i pressmeddelandet.

Den nya biografen håller på att byggas i hörnet Dragarbrunnsgatan/Klostergatan där den befintliga fastigheten byggs om från grunden. Nya Filmstaden Uppsala byggs i tre våningsplan och får 13 salonger med totalt 869 recliner-fåtöljer. Det är Filmstadens första biograf som utöver den moderna tekniken får så kallade recliners i samtliga salonger. Recliners är en ställbar, lyxig skinnfåtölj som ska ge maximal komfort.

Dessutom ska gästerna kunna mingla före och efter filmen i en bar- och café-del. Där ska man kunna äta en lättare matbit och ta något att dricka i en mysig ombonad miljö som ska bidra till helhetsupplevelsen.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL