OFFICIELLT: Då öppnar Filmstaden igen

OFFICIELLT: Då öppnar Filmstaden igen

19 maj 2021 kl. 11:05

Den 1 juni kan folk återigen se film på Filmstaden.

Efter månader av väntan blir det återigen möjligt att bege sin in i biomörkret – Filmstaden slår upp portarna till sina biografer den 1 juni.

Filmstaden
Foto: Filmstaden/Erik Olsson Fastighetsförmedling

Glada nyheter för alla bioälskare – de flesta biografer som ägs av Filmstaden öppnas igen den 1 juni!

När Filmstaden öppnar igen är salongerna laddade med filmer för alla dess smaker. Bland titlarna som har premiär den närmaste tiden återfinns exempelvis Godzilla vs. Kong, Cruella, Tom & Jerry, Sune – Uppdrag Midsommar, och senare i år kommer dessutom efterlängtade filmer som Bond-filmen No Time to Die och Black Widow. 

Filmstaden betonar att deras mål är att både gäster och medarbetare ska känna sig trygga i samband med öppningen. I linje med de rådande restriktionerna kommer Filmstaden därför att släppa in max 50 personer per salong. De har även sett över sina säkerhetsåtgärder och kommer bland annat ha tomma stolar mellan olika sällskap, för allas trygghet i biomörkret. Biokedjan rekommenderar dessutom att biobesökare skaffar sina biljetter online eller i appen, så att de bara kan visa upp med mobil.

Filmstaden öppnar upp majoriteten av sina salonger, men det finns vissa undantag – framför allt i storstäderna. I Stockholm kommer följande åtta av Filmstadens biografer att öppna först senare under hösten: Filmstaden Kista, Råsunda, Vällingby, Grand Lidingö, Rigoletto, Saga, Skandia och Sture. I Göteborg håller Biopalatset och Göta fortsatt stängt, i Malmö tvingas Entré och Royal vänta med att slå upp portarna och detsamma gäller Spegeln och Royal i Uppsala.

Biljetter till öppningens storfilmer släpps den 25 maj.

VIDARE LÄSNING:

Det går inte bra för biograferna i Sverige

Biodöden: Filmtopp undersöker läget på Biostaden i Kalmar

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL