Filmerna som kommer på bio i sommar

Filmerna som kommer på bio i sommar

Filmtopp
27 juni 2020 kl. 17:06

Flera stora premiärer.

Svensk bio är äntligen tillbaka och i sommar har ett gäng nya filmer premiär. Filmtopp guidar dig genom samtliga släpp och lyfter fram de mest efterlängtade rullarna.

The King of Staten Island – 10 juli

40 Year-Old Virgin- och Knocked Up-regissören Judd Apatow är tillbaka med en ny komedi. The King of Staten Island följer en slapp och omogen man som ännu inte tagit klivet in i vuxenlivet. Det här är storyn om hans försök att växa upp och lyckas som tatuerare. Filmen har mottagits väl i USA där den redan gått upp på VOD-tjänster.

Unhinged – 10 juli

I denna thriller spelar Russell Crowe en bad guy, som efter att ha blivit konfronterad av en kvinna i trafiken bestämmer sig för att ge igen på henne.

Jonas Kaufmann – My Vienna (musik) – 15 juli

Den hemliga trädgården (Drama, Familj, Fantasy) – 17 juli

Mjölkkriget (Drama) – 17 juli

The Outpost – 17 juli

Krigsfilm med Orlando Bloom och Scott Eastwood i huvudrollerna. Följer en liten grupp amerikanska soldater som slåss mot hundratals talibaner i Afghanistan. 

Trubbel (Animerat, Komedi) – 17 juli

Mulan – 22 juli / 21 augusti

Disneys efterlängtade live action-remake på deras klassiker Mulan. Deras nytagningar har aldrig tidigare sett så här äkta ut.

UPPDATERING: I amerikanska biosalonger kommer nu Mulan att först visas den 22 augusti, om filmen skjuts upp här i Sverige är ännu inte känt.

Brandman Sam – Klart för tagning (Animerat, Action) – 24 juli

Sångklubben (Drama, Komedi) – 31 juli

Tenet – 31 juli

Christopher Nolans nästa storfilm, med Robert Pattinson i en av huvudrollerna. Med bara ordet "Tenet" i bagaget måste två spioner bege sig ut på en resa bortom rum och tid för att förhindra ett Tredje världskrig. Sommarens största utropstecken. 

Berts dagbok – 7 augusti

25 år efter långfilmen Bert – den siste oskulden är den nyblivne tonåringen tillbaka på bioduken. Den här gången med ny skola, ny kärlek och förstås nya kärleksproblem. Grotesco-profilen Michael Lindgren långfilmsdebuterar som regissör och framför kameran ser vi flera storheter i Henrik DorsinFilip Berg, Suzanne Reuter och Björn Gustafsson

Livets bästa år (Drama) – 7 augusti

Latte Igelkott och den magiska vattenstenen (Animerat) – 7 augusti

Våga drömma (Drama, Musik, Romantik) – 12 augusti

Antebellum – 21 augusti 

Get Out-producenterna är tillbaka med en ny hajpad skräckis. Den följer en författare som fastnar i en skrämmande upp-och-ner-värld där hon måste hitta ett sätt att ta sig ut innan det är för sent.

Psykos i Stockholm – 28 augusti

Filmen som öppnade Göteborgs Filmfestival 2020. Med Psykos i Stockholm har regissören Maria Bäck dramatiserat händelser från hennes egen uppväxt när hon skulle fira sin födelsedag i Stockholm och hennes mamma fick en knäpp. I huvudrollerna ser vi Josefine Stofkoper och Vår tid är nu-stjärnan Josefin Neldén

The New Mutants – 28 augusti

Många undrar vad som hände med Disneys hajpade X-Menfilm, den första skräckisen i serien, som skulle haft premiär redan 2018. Efter många om och men är den äntligen på väg. 

Ännu har inte alla Filmstadens biografer öppnat. För att se när din biograf öppnar, klicka här

Fortsätt scrolla för fler listor!

NÄSTA ARTIKEL