Filmen Brad Pitt tyckte att han sög i: ”Jag var bara dålig”

Filmen Brad Pitt tyckte att han sög i: ”Jag var bara dålig”

Eyla Runsten
22 april 2024 kl. 21:04

"Jag var inte tillräckligt duktig"

Skådespelaren från "Once Upon a Time in Hollywood", "Seven" och "Fight Club" fick tidigt erfarenheten att vissa filmer inte alltid kommer att bli bra, eller att hans skådespeleri fallerar. I den egna filmografin finns det främst en film där han tycker att han inte lyckades leverera.

Brad Pitt har varit med i otroligt många filmer och har en närvaro som är svår att glömma. Men många skådespelare har någon eller flera filmer som de tycker att de var dåliga i. Även i Pitts fall finns det ett exempel som sticker ut enligt honom själv, och det är Där floden flyter fram (1992) av Robert Redford.

I en intervju med Entertainment Weekly berättar Brad Pitt att det var stort att få vara med i en film regisserad och skriven av Redford som en plattform för sitt genombrott, och att Redford med sina filmer kunde erbjuda en möjlighet att göra något eget istället för att bara kopiera någon annans arbete.

– Robert Redford gjorde en film med mycket bra kvalitet, men jag tror inte att jag var tillräckligt duktig. Jag tror att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig, säger Brad Pitt till Entertainment Weekly.

Filmen Brad Pitt tyckte att han sög i: ”Jag var bara dålig”
Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood.

Pitt har en otrolig respekt för Redford

Brad Pitt berättar går steget längre i en intervju med LA Times och säger att det var en film som han var dålig i.

– Jag var svag, jag var bara dålig, säger Pitt i intervjun.

Han fortsätter att berätta att han har en otrolig respekt för Redford och kände en enorm press av att inte göra honom besviken och att det var det som till sist ställde till det för honom. Med denna erfarenhet så säger Pitt att det är viktigt att göra sin egen grej och att han hade mycket att lära sig tidigt i sin karriär. Där floden flyter fram var en bra erfarenhet att ha med sig och han lärde sig mycket av den.

Läs också om Brad Pitts mardrömsupplevelse av att spela in "Interview with the Vampire" (1994) och stormfilmen han ångrar att han gjorde.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL