Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Skam den som ger sig – Nu blir Sonic the Hedgehog spelfilm

Skam den som ger sig – Nu blir Sonic the Hedgehog spelfilm

Evelina Block | Nyhet
05 oktober 2017
Evelina Block | Nyhet
05 oktober 2017

Paramount vill göra en bra filmatisering av "Sonic the Hedgehog"

Sonic
Sonic the Hedgehog; Sega

Paramount har planer på att göra spelfilm om Segas ultrasnabba igelkott Sonic och hans äventyr. Tim Miller kommer att vara medproducent och Jeff Fowler ska debutera som långfilmsregissör. 

Av någon anledning brukar det alltid gå riktigt illa vid översättningen från spel till film, något vi tidigare har klurat på och diskuterar vilt i en krönika. Trots dessa konstanta bakslag rapporterar nu Variety att Paramount nyligen förskaffat sig rättigheterna till Sonic efter att Sony har låtit rättigheterna förfalla.

Projektet, som baseras på Segas videospels-franchise, kommer att regisseras av Jeff Fowler, som tidigare har regisserat kortfilmer, arbetat som manusförfattare samt med visuella effekter. Lite av en mångsysslare alltså. Sonic the Hedgehog blir hans första långfilm som regissör. Deadpool-regissören Tim Miller kommer att vara med och producera filmen, tillsammans med Toby Ascher.

Sega släppte det första Sonic spelet 1991, och nu har serien sålts i mer än 360 miljoner kopior världen över. Både i fysiska och digitala spel, på konsol, platta och mobil. Sonic var Segas direkta gensvar på Nintendos Super Mario och hjälpte konsolen Sega Genesis till att bli en av de mest framgångsrika konsolerna av sin tid.

Spelen handlar om den ultrasnabbaigelkotten Sonic som ska besegra Doctor Robotnik och ta tillbaka stulna "Kaos-Emeralder". Robotnik är en ond vetenskapsman som fängslar djur i robotar.

LÄS OCKSÅ: Christian Hedlund om att göra rösten till Sonic

Sonic och hans vänner har tidigare figurerat i flertalet animerade tv-serier. Men det blir första gången som igelkotten hamnar på stora duken. Filmen kommer att göras i en blandning av live-action och CGI. Någon mer som får Space Jam-vibbar?

Sonic the Hedgehid planeras ha premiär någon gång under 2019.

Kan den "Sonic the Hedgehog" mot alla odds bli filmen som äntligen bryter trenden av dåliga tv-spelsfilmatiseringar? Kommentera gärna med dina tankar.

NÄSTA ARTIKEL