Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Film som ska väcka liv i Emily Brontë

Film som ska väcka liv i Emily Brontë

Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
29 april 2021
Filmtopp
Matilda Lindblom | Nyhet
29 april 2021

BAFTA-nominerade Emma Mackay i film om författaren Emily Brontës liv.

Den BAFTA-nominerade skådisen Emma Mackey, känd från "Sex Education", kommer att spela en rebellisk Emily Bronte i film om "Svindlande höjder"-författarens liv. Manusförfattaren till filmen utlovar ungdomens adrenalin och vackra landskap.

Emma Mackey som Emily
Den första bilden från produktionen. Foto: Michael Wharley - © 2021 - Popara Films Ltd

Det är den Golden Globe-nominerade Frances O’Connor som har skapat och skrivit manus till "Emily". O’Connor beskriver filmen som en inblick i hur den klassiska författaren Emily Brontës liv kan ha sett ut. Eftersom hennes berättelser innehåller så mycket passion, känsla, våld och intelligens anser O’Connor att det är en historia värd att berätta. Detta rapporterar Deadline.

Emily Brontë kommer att gestaltas av den BAFTA-nominerade skådespelerskan Emma Mackey, känd från Sex Education. Några skådespelare som hon kommer att spela mot är Oliver Jackson-Cohen (The Invisible Man), Alexandra Dowling (Musketeers) och Gemma Jones (Rocketman).

Filmen kommer produceras av bland andra Harry Potter-producenten David Barron. 

Emily tar den unga författaren på en resa in i vuxenlivet. O’Connors förhoppning är att om hon skapar ett liv för Brontë, som hon tror det kan ha sett ut, är det som om den kända författaren kommer till liv igen. 

VIDARE LÄSNING: 10 kostymdraman du inte vill missa

NÄSTA ARTIKEL