Film i Väst rekryterar miljöstrateg

Film i Väst rekryterar miljöstrateg

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 12 april 2019 kl. 14:04
ANNONS
ANNONS

"Ökad kunskap och miljömedvetenhet i hela filmbranschen".

För att ytterligare stärka sitt miljöfokus projektanställer Film i Väst miljöstrategen och producenten Ronny Fritsche. Målet är att det ska resultera i ökad kunskap och miljömedvetenhet i hela filmbranschen och fler klimatsmarta åtgärder i samband med filmproduktion.

Film i Väst har de senaste åren gått i bräschen för en mer hållbar filmproduktion i ett nära samarbete med producenten och miljöstrategen Ronny Fritsche. Samarbetet har bland annat lett till Sveriges första utbildning inom hållbar filmproduktion (tillsammans med Simon Strandvik på Greentime), rapporten ”Hållbar filmproduktion, en rapport som visar vägen” (2017) och checklistor för olika funktioner i filmbranschen för att öka klimatsmartheten.

Ronny Fritsche arbetar som producent på Zentropa men anställs nu deltid av Film i Väst och kommer under sin projektanställning främst att fungera som ett stöd till Film i Västs samproduktioner och utveckla verktyg och checklistor för en hållbar filmproduktion. Inledningsvis kommer utvalda samproduktioner att fungera som pilotprojekt, tv-serien Bäckström (produceras av Yellowbird för C More och TV4 i samproduktion med Film i Väst) arbetar under våren tillsammans med Ronny för ett ökat hållbarhetstänk.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL