American Song Contest

Fiaskot fullbordat – American Song Contest läggs ner

Filmtopp
08 februari 2023 kl. 10:02

Varade i bara en säsong

Nu är det bekräftat. American Song Contest skrotas efter fjolårets låga tittarsiffror. Samtidigt hintar Christer Björkman om en möjlig comeback.

Efter mycket snack och men var det under fjolåret dags för amerikanarna att göra en remake på Eurovision – men American Song Contest flög inte som förväntat. Detta trots att Snoop Dogg och Kelly Clarkson ledde programmet.

Färre såg American Song Contest än svenskar ser Melodifestivalen

Enligt uppgifter från TV-series finale sågs endast premiäravsnittet av 2,9 miljoner tittare och värre blev det. Finalen sågs endast av 1,6 miljoner. För att förstå vilket nedslag detta var för NBC kan vi ställa det mot att 3,2 miljoner svenskar såg finalen i Melodifestivalen. Och då bor det över 320 miljoner fler människor där.

Sedan tidigare har Filmtopp rapporterat att American Song Contest har legat pyrt till. Redan i januari sade Christer Björkman – en av personerna bakom produktionen – att det bör betraktas som 50/50 att en fortsättning blir av.

American Song Contest 2023 skrotas

Till följd av detta bekräftar nu Christer Björkman att årets upplaga av American Song Contest inte blir av. Till Aftonbladet säger han följande:

– Det är svårt att nå ut i ett sånt jättebrus som det är i USA. Ett nytt format går inte på en säsong, man måste ha uthållighet, man måste våga tro och ge tid tid och fler säsonger.

Hoppas på en ny chans

I samma intervju säger Christer Björkman att det finns en möjlighet att American Song Contest återvänder med ett nytt försök nästa år:

– Det är sagt att tidsaspekten för att få ihop en tävling 2023 börjar bli kritisk och det är möjligt att det skjuts till 2024.

Med det sagt finns det fortfarande planer att ta Eurovision vidare ut i världen. Planerna på att expandera konceptet till Kanada och Sydamerika är fortfarande intakta.

– Det pågår förhandlingar, och arbetet fortskrider. När eller om det blir av han jag inget svar på, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

Om American Song Contest återvänder framöver återstår att se. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL