American Song Contest

American Song Contest 2023: "50/50 att säsong 2 blir av"

Filmtopp
Uppdaterad kl. 19:01 | Publicerad 09 januari 2023 kl. 17:01

Christer Björkman talar ut om programmets motgångar

Det finns de som håller tummarna för att få se "American Song Contest" säsong 2 under 2023, men Christer Björkman avslöjar att det är tveksamt.

Förra året var det premiär för den amerikanska tagningen på Melodifestivalen i USA. Då var det 2 899 000 personer som såg det första avsnittet. Kort därefter sjönk det till 1 654 000 tittare, vilket är ungefär hälften av Melodifestivalens final samma år som sågs av 3 230 000 tittare. Kan vi förvänta oss att se American Song Contest säsong 2 under 2023? Det verkar långt ifrån självklart om vi vågar tro Christer Björkman, en av personerna bakom produktionen.

I podcasten TV-fabriken som rattas av Fredrik Ralstrand berättar Christer Björkman om den stora satsningen i USA, som han menar blev väldigt annorlunda från vad han först tänkt sig. Däremot ger han sig själv ära för hans egna arbete i produktionen: 

– Mitt område är musiken, och hur det ser ut och vad musiken skapar i programmet. Jag tycker det var skitsnyggt. Snygga nummer och bra blandning på musiken och mycket bra artister.

Vidare avsäger Björkman sig allt ansvar i att programmet hade låga tittarsiffror:

– Det är inte mitt bekymmer på något sätt Jag har vare sig makten eller redskapen för att göra något åt det. Jag kan bara leverera ett så snyggt program som möjligt.

American Song Contest 2023: "50/50 att säsong 2 blir av"
Kelly Clarkson och Snoop Dogg som programledare för "American Song Contest". Foto: NBC.

Tveksamt att vi får se säsong 2 av "American Song Contest" 2023

I samma avsnitt av TV-fabriken berättar Christer Björkman att produktionen har bytt ut flera chefer efter vad som tittarmässtigt blev en undermålig första säsong. Även om det kan tolkas som ett tecken på att man vill fortsätta med American Song Contest 2023 menar Björkman att det bör betraktas som 50/50 om en fortsättning blir av.

– De som vi pratar med nu är inte samma som vi pratade med förra året, säger han i podcasten.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "American Song Contest" säsong 2 och vad som händer gällande en comeback 2023. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL