Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SVT Festen säsong 3

Festen säsong 3 - då får serien premiär

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 januari 2021

Festen fortsätter på SVT Play.

Den populära ungdomsserien Festen har rullat i två säsonger. Nu är det många som undrar när säsong 3 kommer, som sägs bli den allra sista. Filmtopp har grävt i frågan och presenterar här allt vi vet om den efterlängtade fortsättningen.

Det dröjde inte länge efter att den första säsongen av Festen hade premiär den 14 april 2019 till att det skulle bli en ny favorit på SVT Play. Serien, som är skriven och regisserad av Maria Karlsson Thörnqvist har nu rullat i två säsonger och totalt 19 avsnitt.

I serien följer vi sju ungdomar vars vägar korsas i Malmö. Det bjuds på kärlek, kriminalitet bland ungdomar, drömmar, vänskap och så klart en hel del intriger. I huvudrollerna ser vi unga begåvningar som Edy Dzafic, Karl Håkansson och Simona Karpin. Att det är en av de bästa serierna på SVT Play står som skrivet i stjärnorna.

Festen säsong 3 blir verklighet

Tack och lov slutade inte historien om Tony, Nadine och de andra ungdomarna redan efter den andra säsongen, utan en tredje säsong är inspelad och klar. Precis som i föregående säsong får vi även denna gången ta del av 10 avsnitt.

Som vi alla vet skedde det ett två månaders hopp i tiden mellan den första och andra säsongen, men hur det blir i den tredje säsongen är ännu inte känt.

Då har den tredje säsongen av Festen premiär:

Den som väntar på något gott, väntar inte för länge, är ett klassiskt uttryck. Men när det kommer till Festen kan du glömma det direkt. Nu kan vi nämligen bekräfta att Festen säsong 3 släpps redan den 19 februari 2021

Tills dess går det alldeles utmärkt att se om alla favoritavsnitt på SVT Play där den andra säsongen finns tillgänglig. Om du behöver se hela serien från början blir även den första säsongen tillgänglig den 5 februari.

Vanliga frågor om Festen:

Är Festen baserad på verkliga händelse?

Nej, Festen är en fiktiv berättelser som utgår från massor av research med svenska ungdomar, främst i Malmö. Av den anledningen ligger också seriens händelser och tematik nära många ungdomars verklighet. Själva manuset bygger inte på någon enskilds individ upplevelser.

Spelar karaktärerna sig själva i Festen?

Nej, det gör de inte, utan de skådespelar. Däremot är det många som har kommit på egna repliker och inspirerat själva skapandet av serien.

Hur gör man om man vill vara med i en eventuell fortsättning av Festen?

Den som är nyfiken på detta kan höra av sig till SVT via svtprojektz@svt.se och berätta om sig själv och sin bakgrund.

Var hittar man musiken som spelas i serien?

Som det brukar vara så anges all musik i eftertexterna. Vinjettmusiken är specialskriven av Panda da Panda.

NÄSTA ARTIKEL