Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Felix Herngren gör serie om Olof Palmes mördare

Felix Herngren gör serie om Olof Palmes mördare

Kristian Andersson | Nyhet
12 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
12 juni 2020

"Fortfarande i ett tidigt skede".

I förrgår fastställde chefsåklagaren Krister Petersson Skandiamannen Stig Engström som Olof Palmes mördare. Nu har Felix Herngrens produktionsbolag FLX har köpt film- och TV-rättigheterna till Thomas Pettersons bok "Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme". De planerar en miniserie i fem delar.

Felix Herngren har satt sikte på sitt nästa stora projekt, en serieadaption på Thomas Pettersons bok om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme 1986 som ledde till en av världens största mordutredningar. 

Manusförfattarna Wilhelm Behrman och Niklas Rockström, som arbetat på Kalifat och Innan vi dör, har sedan i våras skrivit på avsnitten.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede av manusutvecklingen så inga kommentarer ännu kring innehållet eller vår take på serien, skriver Pontus Edgren som är en av delägarna på FLX i ett sms till Expressen.

Vi vet ännu inte vilka som kommer att medverka i vad som uppges bli en miniserie på fem avsnitt.

I Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme som gavs ut 2018 presenterar Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande, inklusive hur Stig Engström avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder. 

FLX har ett annat spännande projekt på gång, den kommande Netflix-serien "Kärlek & Anarki" med Ida Engvoll och Björn Kjellman.

NÄSTA ARTIKEL