Nu på bio

Det senaste på biofronten!

En bild på Netflix loggan

Netflix gör svenska serien Kärlek och Anarki

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
13 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
13 februari 2020

Felix Herngrens produktionsbolag ombord.

Netflix svenska originalserie "Kärlek och Anarki" spelas i skrivande stund in i Stockholm och FLX är med och producerar.

Foto: Ulrika Malm/Netflix
Foto: Ulrika Malm/Netflix.

Efter Störst av allt vill Netflix släppa fler svenska serier. För inte så länge sedan fick vi veta att de gör en serie om hur Spotify kom till, och nu även Kärlek och Anarki. Det är streamingtjänsten själva som meddelar detta. 

Serien består av åtta delar och handlar om Sofie, en affärsdriven gift kvinna som får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag. Men när hon träffar den yngre it-teknikern Max tar en oväntad lek vid. I smyg börjar de utmana varandra och göra saker som ifrågasätter sociala normer. Men allt eftersom förvandlas leken till allvar, där konsekvenserna riskerar att bli stora. 

Seriens huvudroll görs av Ida Engvoll och andra namn på rollistan är: Björn Kjellman, Reine Brynolfsson, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och slutligen Björn Mosten som spelar Max. Hotell och Euphoria-regissören Lisa Langseth står bakom kameran och Felix Herngrens bolag FLX producerar. Kärlek och Anarki kommer att ha premiär på Netflix under 2020.

I ett pressmeddelande berättar Ida Engvoll följande: 

– Jag hoppas att Kärlek och Anarki blir uppkäftig, rolig och samtidskritisk. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp. Jag ser fram mot att göra serien tillsammans med Lisa Langseth, FLX och Netflix. Kärlek är ett av mina stora intressen och i kombination med anarki blir detta mitt drömjobb.