Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fast & Furious 9 slår biorekord

Fast & Furious 9 slår rekord – en biosuccé

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2021

F9 ger hopp till bioindustrin efter pandemin.

Den 14 juli går "Fast & Furious 9" upp på svenska biografer, men redan nu har filmen slagit biorekord runt om i världen. Detta rapporterar UIP i ett pressmeddelande.

Sommaren 2021 är det dags för Fast & Furious 9, det nionde kapitlet i filmserien som firar 20-årsjubileum i år och har dragit in mer än 5 miljarder dollar runt om i världen under åren.

Sen pandemin startade är nu Fast & Furious 9 den mest framgångsrika filmen på bio då den dragit in motsvarade 594 miljoner kr under bara premiärhelgen i USA och Kanada samt öppnat som etta i alla länder den haft premiär i tills nu.

LÄS MER: Årets bästa filmer

Från 1 juli är 300 personer tillåtna i salongerna på landets biografer.

– Vi är oerhört glada att 300 personer nu får möjligheten att uppleva Fast & Furious 9 tillsammans i en biosalong. Fast & Furious 9 kommer bli sommarens stora biofilm och kommer visas på biodukarna i hela landet. Filmen kommer till sin rätt i de stora salongerna för en stor publik. Över 66 000 lyckliga norrmän såg filmen under premiärhelgen och den 14 juli är det dags för svenskarna att ta plats i biosalongerna. Vi har sett till att filmen kommer vara tillgänglig i hela landet och på de absolut bästa biograferna, inklusive IMAX i Stockholm och Göteborg, säger Zoran Slavic, vd för UIP Sverige.

I Norge hade Fast & Furious 9 premiär förra helgen då 66 385 actionsugna norrmän gick och såg filmen. I andra delar av världen har filmen också gjort fantastiska resultat. I bland annat Australien och Spanien gjorde man den bästa öppningen sen pandemins början och i Israel hade man den fjärde bästa öppningshelgen någonsin.

En spännande nyhet är också möjligheten att se 5 minuter exklusivt material från Jurassic World: Dominion innan Fast & Furious 9, endast i IMAX. Det här unika materialet från Jurassic World: Dominion ger en känsla för filmens spektakulära innehåll, avsett för de största och bästa biografdukarna.

Den actionspäckade förhandstitten, som delvis utspelar sig för 65 miljoner år sedan under Kritaperioden, visar dinosaurier som aldrig förut setts i en Jurassic-film, överväldigande miljöer och spännande överraskningar.

Biljetter till Fast & Furious 9 finns ute nu.

LÄS MER: Biotoppen

NÄSTA ARTIKEL