Aquaman.

Fans vill få bort Amber Heard från Aquaman 2

Uppdaterad 30 april 2022 kl. 07:04 | Publicerad 29 april 2022 kl. 13:04
ANNONS
ANNONS

Fansen gör ett försök

En namnlista för att ta bort Heard från den kommande Aquaman har nått över 2 miljoner signeringar. Listan är något Heard själv anser vara en betald kampanj.

För två år sedan startade Jeanne Larson en namnlista på change.org för att ta bort Amber Heard från Aquaman and the Lost Kingdom. Enligt The New York Post är att nå 3 miljoner underskrifter – i skrivande stund är de nu i 2.3 miljoner. De rapporterar att hon startade sin kampanj för att hon tror på Johnny Depps anklagelser om att Heard är en misshandlare. Larson fortsätter med att det här beteendet är något som hon inte vill ska bli glamoriserat på film. 

I sin insamling tar Larson även upp att Heard under 2009 blev arresterad för misshandel mot hennes tidigare partner Tasya Van Ree. Hon uppmanar folk till följande: 

– Gör det rätta. Ta bort Amber Heard från Aquaman 2. Män är också offer för misshandel, precis som kvinnor. Detta måste uppmärksammas och få verkan för att förhindra att en känd misshandlare blir hyllad inom nöjesbranschen. 

Amber Heard i "Aquaman". Foto: Warner Bros.
Amber Heard i "Aquaman". Foto: Warner Bros.

 

När Heard fick höra om insamlingen gav hon genom en intervju Entertainment Weekly följande svar:

– Betalda rykten och betalda kampanjer på sociala medier dikterar inte vem som får rollen eftersom de inte har någon grund i verkligheten. Bara fansen fick faktiskt Aquaman och Aquaman 2 att hända. Jag ser fram emot att börja nästa år.

Har kampanjen gett någon effekt?

Aquaman-producenten Peter Safran svarade förra året i en intervju med Deadline om detta. Safran menar att pressen från fans och deras reaktion inte är något de lär reagera på. Han fortsätter med att det vore det bästa för filmen om både Jason Mamoa och Amber Heard medverkar.

Så som det ser ut just nu verkar ingenting förändrats. Tills vidare kan vi förvänta oss att se Amber Heard i "Aquaman 2" som har biopremiär den 17 mars 2023.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL