Facebook byter namn till Meta

Facebook byter namn till Meta

29 oktober 2021 kl. 09:28

Zuckerberg satsar på Metaverse

Facebook har länge varit en stor pjäs i det sociala mediespelet. Nu sätter företaget ännu högre sikten och byter namn till Meta. Anledningen är att Facebook inte längre omfattar allt som företaget gör. Allt från Facebook och Instagram till nya virtuella upplevelser som kommer ge ännu mer inlevelse.

Sedan Facebook först kom till världen har hemsidan och företaget expanderat massivt. De har fortsatt bli större och större, samt köpt upp många andra appar som Instagram och WhatsApp. De har även utforskat andra områden då de köpt Oculus VR och Beat Games som skapar spel för VR.

För att kunna representera alla olika sidor som nu blivit en del av Facebook så valde de att byta namn på föräldraföretaget som leder alla dessa företag.

Mark Zuckerberg Meta
Mark Zuckerberg CEO av Meta | Bild: Meta

Läs också: 6 Filmer om Sociala Medier

Företaget heter nu Meta, och har stora planer för att expandera vad de kallar "Metaverse". Under sitt event "Facebook Connect 2021" avslöjade de planer att skapa en virtuell arbetsmiljö i VR, samt Horizon Home, vilket blir som ditt virtuella hem när du använder Metaverse. De jobbar även på sina första "true AR glasses".

Project Nazare
AR glasögonen "Project Nazare" | Bild: Meta

De försöker med namnbytet även göra det möjligt att använda deras andra produkter utan att ha en Facebook inloggning.

Se sammanfattning av eventet här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL