EXTRA: Så många säsonger får Sagan om ringen-serien

EXTRA: Så många säsonger får Sagan om ringen-serien

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 20:09 | Publicerad 04 juni 2018 kl. 11:06

Sagan om Ringen-serien blir fem säsonger lång.

Poster till Sagan om konungens återkomst (2003). Den tredje delen i filmserien om "Sagan om Ringen"
Sagan om konungens återkomst (2003). Foto: New Line Cinema

Amazon Studios har nu utannonserat att deras serie-version av J.R.R. Tolkiens magiska värld blir fem säsonger lång. Förväntningarna är höga och prislappen för projektet ser ut att slå alla rekord. När serien har premiär återstår att se.

Få populärkulturella verk har en lika hängiven fanskara som J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen-svit. Peter Jacksons filmatisering av bokserien blevr en stor eknomisk framgång och kritikersuccé. Snart är det dags att återvända till Midgård, men denna gången i serieformat.

Vi har tidigare rapporterat att Amazon Studios förvarvade rättigheterna till att göra serie av Tolkiens böcker för 250 miljoner dollar. Nya rapporter visar att totalsumman för serien kan komma att landa på en miljard dollar, huruvida detta kommer förverkligas eller inte återstår dock att se.

Vad som däremot är säkert är att Amazon Studios planerar att göra minst fem säsonger av den första av potentiellt fler serier om legenderna i Midgård.

Exakt vilket fokus de olika säsongerna kommer att ha och vad seriens kärnfokus blir, är ännu inte helt klarlagt. Kronologiskt sett ska serien utspelas innan filmerna och Amazon meddelar att den första säsongens fokus ligger på Aragons ungdomsår.

Om några skådespelare från filmerna återvänder till sina karaktärer är ännu inte fastställt. Däremot har Ian McKellen hintat om att han gärna återvänder som Gandalf. Andy Serkis (Gollum), verkar inte vara intresserad och John Rhys Davies (Gimli) har aktivt tagit avstånd från serien och sagt att projektet "bara handlar om pengar".

Ser du fram emot att få fördjupa dig i Sagan om ringen-världen ännu en gång?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL