EXTRA: Ny Star Wars serie på väg till Disney+

EXTRA: Ny Star Wars serie på väg till Disney+

Axel Diedrichs
Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 02 december 2018 kl. 14:12

Disney bäddar för att producera ytterligare en Star Wars serie till sin egen streamingtjänst Disney+.

Felicity Jones i Rogue One

Jon Favreau håller på med den kommande Star Wars serien "The Mandalorian", som nästa år kommer att släppas på Disneys kommande streamingtjänst Disney+. Nu planerar Disney för ännu en Star Wars serie, som blir en föregångare till "Rogue One". 

Disney nya serieprojekt för Star Wars kommer främst att läggas i händerna på Stephen Schiff, som kommer att driva det. Han har tidigare jobbat på FX Drama, där han varit showrunner på succéserien The Americans.

The Wrap rapporterar att serien blir en föregångare till spinoff-filmen Rogue One: A Star Wars Story, som mottogs väl av både fans och kritiker. Berättelsen kommer att följa en av rebellernas spion, Cassian Andor, under bygget av The Rebellion. Detaljer om vilka skådespelare som kommer att medverka är ännu inte annonserade.

Serien, som ännu inte har någon titel, påbörjar sin inspelning i början av 2019 och borde kunna ha premiär sent samma år, om inte tidigt under 2020. Parallellt med det här projektet jobbar Disney på The Mandalorian, en serie som drivs av Iron Man-regissören Jon Favreau. Den berättelsen handlar om en jägare på drift ute i galaxen, som måste gå ut i strid när The First Order formas. I The Mandalorian ser vi bland annat Pedro Pascal från Game of Thrones och Oscarsnominerade Nick Nolte.

Disney är det mäktigaste produktionsbolaget i världen, och vi kan räkna med att Disney+ kommer att bli en av de ledande aktörerna på streamingmarknaden.

Ser du fram emot fler serier i Star Wars oändliga universum?

NÄSTA ARTIKEL