EXTRA: Leif GW Persson gör comeback i rutan – väljer SVT istället för TV4

EXTRA: Leif GW Persson gör comeback i rutan – väljer SVT istället för TV4

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 03 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 02 maj 2024 kl. 08:05

Återförenas med Veckans Brott-kollegan

Så sent som i slutet av mars meddelade Leif GW Persson att han skulle lämna TV4 och "Nyhetsmorgon", men nu är han snart tillbaka i rutan igen – för konkurrenten SVT. Till hösten ser vi honom i "Veckan" tillsammans med Camilla Kvartoft.

Det var i slutet av mars som Leif GW Persson under sändning avslöjade att han gjorde sitt sista framträdande som gäst i Nyhetsmorgon TV4. I programmet förklarade han att han skulle rikta sin uppmärksamhet mot annat än att göra tv.

– Nu ska jag skriva bok, och förhoppningsvis ha mer tid att träffa alla barn, barnbarn och hustrun, sa Leif GW Persson i sändning.

Men någon längre frånvaro från rutan blir det inte. Till hösten gör han comeback i ett nytt program – men denna gången för SVT.

EXTRA: Leif GW Persson gör comeback i rutan – väljer SVT istället för TV4
Foto: SVT.

Leif GW Persson gör "Veckan" med Camilla Kvartoft på SVT

I "Morgonstudion" på SVT var Leif GW Persson själv del av dagens avslöjande om att han till hösten kommer att en del av samhällsprogrammet Veckan. Vid sin sida kommer han att ha sin tidigare radarpartner Camilla Kvartoft. Duon har tidigare gjort Veckans Brott tillsammans, och även Veckan beskrivs ha ett fokus på lag och ordning.

Nyheten kommer som en överraskning för många med tanke på anledningarna Leif GW Persson gav till att lämna Nyhetsmorgon. Enligt kriminologen och författaren krockar dock inte det nya uppdraget för SVT med hans övriga planer.

– Det var inte så att jag slutade på fyran för att jag vantrivdes. Anledningen var att jag måste få tid att skriva klart en bok och det här går inte igång förrän till hösten, säger Leif GW Persson till SVT.

"Veckan" har premiär på SVT hösten 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL