Kevin Spacey

EXTRA: Kevin Spacey nekar till alla anklagelser – då är rättegången

Emil Oscar Rasmussen
14 juli 2022 kl. 12:07
ANNONS
ANNONS

Oscarsvinnare påstår sig vara oskyldig till sexualbrott.

Den världskända skådespelaren Kevin Spacey anklagades i maj för flera nya fall av sexuella övergrepp. Spacey nekade under torsdagen till samtliga anklagelser och en rättegång förväntas hållas nästa år.

Det var under torsdagsmorgonen som den Oscarsbelönade filmstjärnan Kevin Spacey nekade till samtliga anklagelser om sexualbrott, enligt Reuters. En rättegång gällande anklagelserna är nu planerad att starta den 6 juni 2023.

Den amerikanska skådespelaren anklagades under försommaren för fem brott: fyra fall av sexuella övergrepp i form av antastning och ett fall av sexuellt övergrepp till följd av att han, enligt anklagelsen, ska ha gjort att en person utsatts för penetrationssex utan samtycke. De påstådda brotten ska ha ägt rum mellan 2005–2013; samtliga av dem i Storbritannien.

Dagens nekande av Spacey, i brottmålsdomstolen i London kallad "Old Baily", är första gången som Spacey nekar till anklagelserna offentligt. Den amerikanska skådespelaren släpptes sedan mot borgen, utan villkor, vilket bland annat innebär att han kan resa fritt till och från Storbritannien.

Skulle Spacey dömas för de lindrigare fallen riskerar han upp till sex månaders fängelse, enligt Reuters. Skulle han däremot dömas för det grövre fallet är maxstraffet livstids fängelse.

Kevin Spacey, som vunnit Oscars för sina roller i American Beauty (1999) och De misstänkta (1996), har de senaste åren anklagats för en rad övriga sexualbrott.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL