EXTRA: Efter filmerna – nu kommer en ny Twilight-serie

EXTRA: Efter filmerna – nu kommer en ny Twilight-serie

06 mars 2024 kl. 11:03

Kommer baseras på böckerna av Stephanie Meyer

Nu är det bekräftat att en ny TV-serie baserad på Twilight-böckerna är på gång. Filmerna som har gjort storsuccé världen över ska nu för första gången bli animerade.

Snart kommer Bella och Edward från "Twilight" tillbaka i en animerad TV-serie. Detta bekräftade Lionsgates vice ordförande Morgan Stanley under en presskonferens tidigare i veckan, där han också uttrycker höga förhoppningar om att en sådan serie hade kunnat bli väldigt populär bland fansen. 

Den nya animerade serien kommer baseras på Stephanie Meyers böcker med samma namn, som i sin tur också gett upphov till den oerhört kända Twilight-filmerna med Kristen Stewart, Robert Pattinson and Taylor Lautner. De fem filmerna som ingår i Twilight-franchisen kallas ofta The Twilight Saga och släpptes mellan 2008 och 2012. Sammanlagt drog filmerna in över tre miljarder dollar världen över.

Foto: Summit Entertainment.

Välkänd berättelse i ett nytt format

Redan i april 2023 rapporterade Variety att en ny Twilight-serie var på gång i ett tidigt produktionsstadie, men först nu kan det bekräftas att TV-serien faktiskt är på gång. Tidigare spekulerades det i att den nya serien skulle göras med live-action, men istället väljer Lionsgate nu att testa det animerade formatet för första gången i Twilights historia. 

Ännu finns ingen information om när serien kommer börja produceras eller när den planeras vara färdig. Om serien helt kommer utgå från berättelserna i böckerna eller om vi kommer få en ny story från samma universum har inte heller bekräftats. Däremot är det troligt att författaren Stephanie Meyer själv kommer vara involverad i produktionen.

Sugen på mer Twilight i väntan på serien? Här kan du streama den första Twilight-filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL