Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Blade Runner 3 under utveckling

EXTRA: Blade Runner 3 under utveckling

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2021

En otippad trilogi

Trots att både "Blade Runner" och "Blade Runner 2049" underpresterat kommersiellt uppges nu en tredje film vara under utveckling. Hur den kommer att ta handlingen vidare är i dagsläget oklart.

Det dröjde 35 år mellan Blade Runner och Blade Runner 2049, men enligt amerikanska medier behöver vi inte vänta särskilt länge på en uppföljare. En betrodd källa, som tidigare avslöjat många stora projekt inom allt från Marvel till DC, menar att Blade Runner 3 är under utveckling.

Än så länge är arbetet i ett tidigt stadium och det finns inte särskilt mycket information att gå på. Men en sak är säker, just nu funderar producenterna på hur de kan göra Blade Runner 3 till den kassako de tidigare filmerna i franschisen misslyckats med att vara.

Kommer de att återvända till Harrison Fords karaktär Rick Deckard för en tredje gång eller är det dags att bryta ny mark? Den 79-årige skådespelaren håller nu på att spela in en ny Indiana Jones-film och frågan är om han är sugen på att återvända till Blade Runner-världen strax därefter.

Rick Deckard
Harrison Ford som Rick Deckard i "Blade Runner". Foto: Warner Bros.

Blade Runner släpptes 1982 och var en kommersiell besvikelse. Med en budget på 30 miljoner drog den in 41 miljoner dollar. Blade Runner 2049 var också en bakslag för studion som tjänade 260 miljoner dollar på en 180-miljonerbudget; sett till både Harrison Fords och Ryan Goslings medverkan hade de räknat med att tjäna de dubbla.

MER LÄSNING:

Enligt Ridley Scott, som regisserade första filmen och producerade den andra, berodde den senaste floppen på filmens spellängd:

– Den är långsam. Den är långsam. Lång. För lång. Jag skulle ha klippt bort en halvtimme, berättade filmskaparen under en intervju med Al Arabiya News.

Om Blade Runner 3 verkligen blir av återstår att se. Det är inte ovanligt att studios lägger ner projekt efter en tids utveckling och än så länge finns ingen officiell information bekräftad.

NÄSTA ARTIKEL